DVD - Arvostelu

West Wing - 6. kausi DVD arvostelu kansi

West Wing - 6. kausi

The West Wing 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sarjan kuudes kausi aloittaa Martin Sheenin presidenttikausien loppulaskennan säntäillen moneen eri osoitteeseen poistuvan presidentin yrittäessä jättää merkkinsä historiaan. Kausi käynnistyy vaatimattomasti Lähi-idän ongelmien ratkaisuyrityksellä ja etenee Kiinan ja Pohjois-Korean suhteiden kautta peräti asteroidiuhkaan. Oikeista aiheista on syntynyt kantaaottavaa draamaa, jonka näppärästi koreografioidut tapahtumat ja veitsenterävästi kirjoitettu dialogi luovat suorastaan addiktoivan kokonaisuuden. Aiheiden käsittely tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden peilata fiktiota tosielämän amerikkalaisten presidenttien toimiin, rivien väliin kirjoitettuja kommentaareja pohtien.

Todellisen uuden ulottuvuuden sarjaan tuo uusien presidenttiehdokkaiden esittely ja tuleviin vaaleihin valmistuminen. Tämä poliittisen kähminnän ja junailun mallinäyte nostaa jo ennestään erinomaisen sarjan ylhäiseen yksinäisyyteen tv:n draamasarjojen joukossa. Kunnioitettavaa on että sarjan tyylille uskollisesti sekä demokraatti- että republikaaniehdokas (Jimmy Smits ja Alan Alda) piirretään yhtäläisellä tarkkuudella yksipuoliseen puoluepolitikointiin sortumatta.

West Wing on yksi niistä harvoista tv-sarjoista, jotka painivat audiovisuaalisen toteutuksensa saralla parhaimpien elokuvien tasolla. Tässä jokainen kuvakulma, kamera-ajo ja siirtymä on mietitty eikä musiikki junnaa yhtä teemaa. Tätä vastoin on ilahduttavaa, että myös levyjen tekninen toteutus vastaa tätä tasoa. Kuva on tarkka, hallitun levollinen ja väritoistoltaan tunnelmallinen. Kohina on tosin hetkittäin havaittavaa, mutta kyse ei ole vakavasta ongelmasta. Yhtälailla onnistunut ääniraita toistaa runsaan dialogin elävän välittömästi ja säestää tapahtumia sopivan dramaattisella musiikkiraidalla. Ekstraton.

Ohjaajat: Alex Graves, Christopher Misiano, Julie Hébert , Laura Innes, Vincent Misiano, Lesli Linka Glatter, Andrew Bernstein, Richard Schiff (jakso 17), Jason Ensler, Rod Holcomb ja Nelson McCormick. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Martin Sheen Jimmy Smits Alan Alda Stockard Channing Dule Hill Allison Janney Joshua Malina Mary McCormack Janel Moloney Richard Schiff John Spencer Bradley Whitford

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004-2005Kesto: 912 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 203800EAN: 7321944718411

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään