Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta

The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Pahamaineisen James Gangin johtaja Jesse James oli ensimmäisiä ja pitkäikäisimpiä populaarikulttuuri-ikoneita. Lähtemätön jälki länsimaiseen väkivaltakulttuuriin painettiin aluksi halpoihin dime-kioskikirjoihin, mutta hahmoon palattiin 1900-luvulla usein, muistettavimmin 1939 Henry Kingin elokuvassa ja perin herkullisesti vielä 1969 Morris & Goscinnyn sarjakuvassa (Jesse James, suomennos 1972).

Kulttiklassikko Chopperista tunnetun ohjaaja Dominikin tuore ohjaus kiteyttää oikeastaan kaikkien edeltäjiensä teemat, mutta menee samalla paljon tarkempiin eksistentiaalisiin syvyyksiin.

Mies myytin sisällä (upean roolin tekevä Brad Pitt) esitetään raadollisena murhaajana, mutta myös kärsivänä jeesus-hahmona, vaikka hyviä töitä ei esitelläkään. Patologisen tappajan piinaava ailahtelevaisuus ajaa aiemman ihailijan (juudaksensa löytävä Casey Affleck) pelkäämään ja ampumaan selkään miestä, jota palvoi. Mielleyhtymä John Lennonin murhaan tulee eittämättä mieleen. Elokuva rakentuu monisyisesti, joten moninaiset omat tulkinnat ovat mahdollisia.

Tuottajatiimin Ridley Scott saa oman ”cameonsa”, kun Brad Pittin nelisorminen käsi hivelee vehnäpeltoa kuin Gladiaattorissa ikään.

Monimuotoisuutta vahvistaa runollinen ja eksistentiaalinen tunnelma, jota tuetaan erityisen hienolla Nick Caven ja Warren Ellisin musiikilla. Cave tekee hienon lauluesityksen baarissa.

Ääniraita keskittyykin aika pitkälle musiikkin, ja mukana on vain DD5.1.

Mutta kuvailmaisussa mennään omia luovia polkuja. Kuvaaja Roger Deakins käyttää erityisen hienosti stereoskooppista kuvaa, joka himmentää ulkoreunoja vanhojen muotokuvavalokuvaajien tapaan.

Blu-rayn kuvanlaatu ei periaatteessa häikäise, mutta toimii. Jo DVD:n kuvanlaatu näyttää kiitettävältä, vaikka toki Blu-ray tekee tarkemman piirron. Ero ei ole yhtä dramaattinen kuin yleensä, vaan DVD toistaa kuvan ruskeammansävyisenä ja vähemmän kirkkaana, mattamaisempana. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andrew W. Dominik
Pääosissa: Brad Pitt Casey Affleck Sam Shepard Sam Rockwell Nick Cave
Tarina: Andrew Dominik Ron Hansen
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: Nick Cave Warren Ellis

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 160 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205442EAN: 73211944763732

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään