DVD - Arvostelu

Kuninkaan puhe DVD arvostelu kansi

Kuninkaan puhe

The King’s Speech 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Oscar-mittelöissä patsaita rohmunnut brittielokuva ansaitsee maineensa. Sen se tekee yhdistämällä sotien välisen historian, kuninkaallisen elämän mielettömyyden ja erilaisuuden tavallisen ihmisen elämään, jota tässä edustaa terävä änkytysterapeutti, autralialainen Lionel Logue (Geoffrey Rush).

Tämä on kreikkalainen myytti tai Shakespearen näytelmä sillä erotuksella, että tarina perustuu ainakin pääpiirteittäin todellisuuteen.

Machoisä Yrjö V:n (Michael Gambon) pojat reagoivat omalla tavallaan. Edward VIII (Guy Pearce) luopuu kruunusta amerikkalaisheitukan takia ja veli kärsii änkytyksestä. Vastahakoinen kuningas Yrjö VI (Colin Firth) joutuu tiukan paikan eteen, kun kansa kaipaa kuninkaan puhetta natsi-Saksan kanssa käytävää puolustussotaa innoittamaan. Radio oli perin merkittävä media tähän aikaan.

Yleispätevää inhimillisyyttä tukee upea, brittiläinen näyttelijäntyö. Helena Bonham-Carter saa pitkästä aikaa sympaattisen roolin kansan rakastamana kuninkaan vaimona, tuleva kuningataräiti Elisabethina, joka taisi olla ainoa rakastettavana pitämäni kuninkaallinen. Elokuva valottaa hänen persoonaansa mielenkiintoisesti.

Kaiken kaikkiaan elokuva ei voi olla kovin huono, jos siitä voivat pitää sekä rojalistit että parlamentarismia korostavat.

Keskitason kuva on selvästi huonommin erottelevampi kuin BD-versiossa. Ääniraita ääniaiheisessa elokuvassa toimii, mutta ei ehkä ole yhtä luova kuin 6.1 antaisi odottaa. Ekstroissa kommenttiraita ja 49 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tom Hooper
Pääosissa: Colin Firth Geoffrey Rush Helena Bonham-Carter Guy Pearce Derek Jacobi Michael Gambon
Tarina: David Seidler

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: DTS-ES6.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 251536EAN: 6438044299052

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään