4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Ad Astra

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tulevaisuudessa avaruusmatkailusta on tullut arkista, mutta käytynäkin se viimeinen korpimaa tarjoaa lupauksia ja vaaroja siinä missä entisaikojenkin villi länsi. Viilipyttymäinen astronautti (Brad Pitt) saa tehtäväkseen etsiä jo kerran kuolleeksi luullun isänsä Neptunuksen liepeiltä.

Rauhallisesti avautuva kertomus on kuin Avaruusseikkailu 2001:n viitseliäs (mutta häpeilemätön) modernisaatio, joka nappaa alkukohtauksensa Gravityltä, kaarensa Ilmestyskirja Nytistä ja ajankohtaisen oikeutuksensa kenties Donald Trumpin Space Forcelta kertoakseen filosofisen tieteisdekkarin ihmisyyden tulevaisuudesta. Verkkaisesta otteesta huolimatta kyse on jokseenkin mielenkiintoisesta taipaleesta, joka ei lupaile vastauksia elämän tarkoituksesta, mutta tarjoaa miellyttävän tuoreen keitoksen varsin tutuista aineksista. Kokonaisuus ei ole koherentti elokuva, eikä koukuttava tarina, mutta akateemisesti kyseessä on kunnianhimoinen ja kiinnostava tutkielma. Kriitikot ovatkin tästä pitäneet vaikka yleisö ei juuri ole lämmennyt elokuvalle.

Lopputulos on meanderoiva kertomus, joka yhdistää maukkaasti muiden elokuvien esiinnostamia pisteitä, näitä aina tyylipuhtaasti kuvittaen, mutta ei löydä matkan varrelta juuri mitään omaa sanottavaa.

Filmimäisen rakeinen kuva on vakaa, luonteva ja miellyttävän erotteleva. Ilmiselvästi 2K-masterin läpi tuotettu 4K-kuva on tahdikkaan elegantti ja mielikuvituksekkaan komea, mutta parhaasta 4K:sta ei ole kyse. Avaruuden kylmyyteen sijoittuva ja pulssihaasteisen sankarin ympärille rakentuva ääniraita on vähäeleinen, mutta rouhea ja vetoava.

Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. HD-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein ja viisi koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Gray
Pääosissa: Brad Pitt Tommy Lee Jones Ruth Negga Liv Tyler Donald Sutherland
Tarina: James Gray Ethan Gross
Kuvaus: Hoyte Van Hoytema
Musiikki: Max Richter Randall Poster George Drakoulias

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748807

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään