4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Alita - Battle Angel

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Sodan jälkeisessä tulevaisuudessa kyborgityttö Alita on keskellä toimintaa sekä syrjäkujien tappajana että Motorball-kisojen tähtenä. Yukito Kishiron 90-luvun manga-sarjaan "Gunnm" perustuva tieteisseikkailu lainaa sivun Rollerballista ja kertoo symppiksen sulavan lorun teinisankarista, joka saattaa joku päivä pelastaa koko luomakunnan.

Robert Rodriguezin ohjaama ja James Cameronin kynäilemä eepos tarjoaa tuhdin soppansa ihalitavan linjakkaasti. Moni elementti on kliseistä tuttu, näin erityisesti tässä hätäisesti perustellut Motorball-skabat, mutta kokonaisuus vetoaa. Tarinan matkalle mahtuu paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa, eikä kaari löydä päätepistettään edes kahdessa tunnissa, joten lisää on luvassa. Tämä on sulava ensimmäinen näytös.

Mielikuvituksekas miljöö toistuu ihailtavan runsaana ja monikerroksisena täytekakkuna, jonka luontevuutta ei kyseenalaista tai saumoja etsi. Tietokoneanimaatiota ja kuvattuja palasia yhdistelevä kuva on vakaa, värikylläinen ja erotteleva. Kuosi pitää pintansa niin valossa kuin varjossa, ja suvannoissa sekä toiminnan tuoksinnassa. Väitetysti 3.4K:na käsitelty kuva näyttää niin väritoistoltaan kuin erottelukyvyltään aidolta 4K:lta, missä toki runsaat tietokonetehosteet ovat omiaan madaltamaan kynnystä. Myös Dolby Atmos -koodattu ääniraita on tehtäviensä tasalla pitäen toiminnan tiukkana ja suvannot luontevina.

Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään. HD-levyltä löytyvissä ekstroissa sarja koosteitaelokuvan synnystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Rodriguez
Pääosissa: Rosa Salazar Christoph Waltz Jennifer Connelly Mahershala Ali Ed Skrein Jackie Earle Haley Keean Johnson
Tarina: James Cameron Laeta Kalogridis Yukito Kishiro
Kuvaus: Tom Holkenborg
Musiikki: Bill Pope

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748098
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään