4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Murder on the Orient Express

Idän pikajunan arvoitus 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kenneth Branagh on ohjaaja-näyttelijänä sen sortin lusikkahaarukkamies, että molemmat tehtävät kärsivät.

Idän pikajunan arvioitus menee tähän samaan jatkumoon. Uusintafilmatisointi ei saanut ensi-iltansa aikaan kummoisia arvioita, eikä asia miksikään muuttunut levylle päästyämme.

Tarina on katsojille hyvin tuttu. Samanniminen romaani (1934, suomeksi 1937) otti vaikutteita kuuluisasta Charles Lindberghin lapsen kidnappauksesta. Se on kuuluisampi murhamamman tuotannossa kuin Kymmenen pientä neekerinpoikaa (1939, suomeksi 1940). Molemmat on filmattu useasti.

Muuta jännitettä ei murhamysteerille voi luoda kuin sen, että katsoja keskittyy miettimään, kuinka tällä kertaa tietyt juonenkäänteet kerrotaan. Dramaturgiassa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä.

Sivuosakaarti on nimekäs ja hoitaa tehtävänsä ammattitaitoisesti. Ikävintä on kuitenkin se, että Hercule Poirot’n rooli sujuu Branaghilta kompastellen. Jos vertailukohdaksi ottaa Peter Ustinovin tai David Suchet'n, tunnelma ei vain ole oikea. Branaghin ratkaisu on viedä mestarietsivää puolinaisen karikatyyrin tielle. Tästä Poirot’sta tulee mieleen ylikomisario Jacques Clouseau tai Frank Drebin, mutta niin, ettei katsoja voi olla varma, onko tämä draamaa vai komediaa.

Kahdella levyllä. Audiovisuaalisuus on kunnossa, vaikka ensisilmäyksellä 4K:n ja BD:n ero tuntuu pieneltä. Tarkempi yksityiskohtien tutkailu osoittaa eron olevan selvän. Ääniraita toimii keskitasoisesti tekemättä turhaa numeroa itsestään. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Kenneth Branagh
Pääosissa: Kenneth Branagh Johnny Depp Penélope Cruz Willem Dafoe Judi Dench Michelle Pfeiffer
Tarina: Michael Green Agatha Christie (r)
Kuvaus: Haris Zambarloukos
Musiikki: Patrick Doyle Michael Giacchino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: 20th Century FoxKuva:
2160 p 2.39*
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742997

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (20th Century Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään