Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Hateful Eight

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Miksi Quentin Tarantino ei lisännyt lopputeksteihin, ettei elokuvan teon aikana kohdeltu parisataavuotisia Martin-kitaroita kaltoin?

Huumorista on nimittäin tässä kyse, kun hieman kaapii.

Ensimmäinen tunti tuntuu liki kidutukselta. Korkeakirjallisuuden klassikoiden tapaan Tarantino erottaa jyvät, toisin sanoen katsojat, akanoista panemalla roolihahmot jaarittelemaan tyhjänpäiväisyyksiä ilman minkäänlaista draaman kaarta. Jo elokuvan rakenne vihjaa tekijän tunnetusta veijarimaisuudesta. Kohtaukset on jaettu näytöksiin, mikä sanoo suoraan mistä on kyse: jähmeästä teatterinomaisuudesta, joka on elokuvakielessä ollut aina kirosana.

Sitten alkaa tapahtua, wyomingilaisessa lumimyrskyssä kärvistelevässä majatalossa, käytännössä yhdessä huoneessa. Tarantino palaa ensimmäisen suljetun huoneen arvoitukseen tehden kunniaa Edgar Allan Poen Rue Morguen murhat -dekkarille (1841, Sapo-sarjassa suomeksi 1975). Jotain outoa on tapahtunut: majatalonpitäjät ovat saaneet sijaisen ja joku myrkyttää läsnäolijoita.

Juonta enempää aukaisematta tästä voi nauttia yllätyksellisenä trillerinä ja arvoituksena, joka viittaa aika moneen suuntaan. Ohjaaja käyttää piiloviestejä ja tuntuu kumartavan Sergio Corbuccin spagetti-länkkärin Suuri hiljaisuus (Il grande silencio, 1968) lumisille maisemille, William Friedkinin Manaajan (The Excorcist, 1975) paholaismaisille kasvoille ja jopa Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa -kirjan (Ten Little Niggers, 1939) kissa- ja hiirileikille.

Elokuvan toiminta on räjähtävää ja hyvin väkivaltaista, mutta sille on selvä motiivi ja oikeutus. Samalla The Hateful Eight antaa oman panoksensa suvaitsevaisuudelle ja rasisminvastaisuudelle, jolle tuntuu olevan tilausta sekä Uudella ja Vanhalla mantereella. Vihaahan riittää kaikissa jo omastakin takaa.

Audiovisuaalinen ilotulitus tekee kunnian hyvin laajalle kuvasuhteelle, koska elokuva kuvattiin 65 mm:lle ja muutettiin Ultra Panavision 70 mm:lle. Käytännösshän se on horisontaalisesti kaksi kertaa suurempi kuin suurin osa nykyelokuvista. Olisi hauska nähdä tämä elokuvateatterisssa, joka voi tämän autenttisena esittää. Leveämpää kuvaa ei kaiketi edes ole. Elokuvan pituuden vuoksi ekstrat on tallennettu omalle levylleen, mutta huvittavinta on se, kuinka vähän niitä on. Traileritkin oivat muista kevään 2016 BD-julkaisuista. Mukana on siis vain 5 min. pienosdokumentti ja hieman pitempi, pintapuolinen 8 min. dokumentti 70 mm:n merkityksestä elokuvan historiassa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Samuel L. Jackson Kurt Russell Jennifer Jason Leigh Walton Goggins Demián Bichir Tim Roth Michael Madsen Bruce Dern Channing Tatum Quentin Tarantino (ääni)
Tarina: Quentin Tarantino
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Ennio Morricone

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 168 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.76*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706102300745

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään