4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Deadpool 2

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Epäkorrekti ja epäsovinnainen supersankaritaru saa jatkoa kun dedis yrittäö selvitä vastoinkäymisten aiheuttamasta morkkiksesta ainoalla tuntemalla tavallaan: tappamalla itsensä ja sen jälkeen taas kasoittain pahiksia. Lopulta tehtävä onnistuu ainakin George W. Bush -asteikolla.

Metatasolla viihtyvä toimintakomedia repii huulta kaikesta ja koko ajan. Paikoin näppärä dialogi osuu vuoroin herkullisesti maaliinsa ja häslää adhd:na maalinsa ympärillä, mutta tunnelma on hyvä. Sekametelisopaksi äityvä tarina on käytännössä vain hengari hauskalle läpelle, eikä uutuusarvo ole edellisosan tasolla, mutta sopassa on kosolti sattumia. Villin intertekstuaalista metaläppää tässä on melkein yhtä paljon kuin koko takavuosien Gilmore Girls -sarjassa.

Peräti neljän levyn boksi sisältää elokuvan alkuperäisen teatteriversion ja uuden noin vartin verran pidennetyn version. Molemmat versiot ovat mukana sekä 4K:na että HD:nä omilla levyillään.

Kiitettävä kuva yltää vaivatta erinomaisen HD:n tasolle ollen värikylläinen, jäsentynyt ja moitteettoman vakaa. Epäilemättä 2K:na masteroitu kuva on hyvä, ja tasaisesti parempi kuin hyvä HD, mutta aidosta 4K:sta ei ole tarkkuuden osalta kyse, eikä erityisen nohevasta HDR:stäkään väritoiston saralla. Vetreä ääniraita luottaa nonstop läppään ja kulman takaa iskeviin tehosteisiin, jotka molemmat toistuvat iskevästi.

Teatteriversion ekstroissa, sekä 4K-version että HD-version levyllä, tekijöiden kommenttiraita (mukana Ryan Reynolds, David Leitch, Rhett Reese ja Paul Wernick). Teatteriversion HD-levyllä lisäksi mm. poistettuja kohtauksia, mokia, hupipätkiä ja kymmenkunta koostetta elokuvan syntymästä. Pidennetyn version levyt ovat ekstrattomia. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Leitch
Pääosissa: Ryan Reynolds Josh Brolin Morena Baccarin Julian Dennison Zazie Beetz T. J. Miller Brianna Hildebrand Jack Kesy
Tarina: Rhett Reese Paul Wernick Ryan Reynolds
Kuvaus: Jonathan Sela
Musiikki: Tyler Bates John Houlihan

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 119/134 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745479

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään