DVD - Arvostelu

Blue Bloods - kausi 1 DVD arvostelu kansi

Blue Bloods - kausi 1

Blue Bloods - Season 1 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

New Yorkin poliisivoimiin tehokkaasti soluttautuneiden Reaganeiden suvun edustajien edesottamuksista kertova poliisisarja on monella tapaa ansiokas Kovan lain ja NYPD Bluen manttelinperijä. New Yorkissa kuvattu sarja vie tapahtumat ulos studion neljän seinän sisältä ja onnistuu loihtimaan jakso toisensa jälkeen tuoreita, erilaisia tapauksia hahmojensa ratkottavaksi.

Siinä missä Kova laki patentoi tutkinnan ja oikeudenkäynnin yhdistelmän ottaa tämä sarja mukaan monenlaisia näkökulmia katupoliisista ja etsivästä, poliisipäällikköön ja syyttäjän virastoon. Kaikki nämä näkökulmat kokoontuvat Reaganeiden sunnuntaiaterialle saman pöydän ääreen, sillä katupoliisi on Harvardin lakiopinnot alokkaan arkeen vaihtanut kuopus (Will Estes), etsivä aikaansaava yhdenmiehen armeija ja keskimmäinen veli (Donny Wahlberg), apulaissyyttäjä perheen tytär (Bridget Moynahan) ja poliisipäällikkö perheen karismaattinen patriarka (Tom Selleck). Varmuuden vuoksi taustalla pyörii vielä edellinen poliisipäällikkö, perheen ukki (Len Cariou), ja virantoimituksessa kuolleen vanhimman veljen muisto.

Sarja yhdistää taidokkaasti perhedraamaa ja vaihtelevia rikostapauksia, joiden parissa viihtyy vaikka dekkareita olisi vyön alla jo pitempikin lista. Suuri merkitys on myös sympaattisilla näyttelijöillä ja komealla teknisellä toteutuksella, joka olisi kunniaksi monelle ison rahan elokuvallekin. Muutaman jakson jälkeen sarjan hahmojen korkea sidoksisuus, jonka myötä kaikki partiopoliisista poliisipäällikköön tuntuvat aina työskentelevän samojen tapausten parissa alkaa hieman hymähdyttää, mutta tämän antaa anteeksi samaan tapaan kuin vaikkapa Sex and the Cityssä, missä kaikkien hahmojen elämänvaiheet ruokkivat jokaisessa jaksossa Carrien kulloistakin kolumnia. Hyvää, koukuttavaa dekkariviihdettä, jos ei aivan sitä genren ruoheinta antia kuitenkaan.

Kotimaassaan sarja on ehtinyt toiselle tuotantokaudelle, joten lisää herkkua on luvassa.

Erinomainen kuva ja ääni. Kaikkea muuta kuin klaustrofobinen kuvaus kieputtaa tapahtumia ympäri New Yorkia siinä määrin komeasti että käsi alkaa taas hapuilla Finnairin sivuille tarjouksia etsimään. Iskevällä tunnussävelmällä ja mukaansa imaisevalla tunnelmalla armoitettu ääniraita on niin ikään teknisesti huipputasoa. Ekstroissa poistettuja kohtauksia useimpiin jaksoihin, mokia ja kuusi koostetta. Kuudella levyllä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Pääosissa: Tom Selleck Donnie Wahlberg Will Estes Bridget Moynahan Len Cariou
Musiikki: Mark Morgan Rob Simonsen

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 901 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
VET: 262138EAN: 7332431036642

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään