Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Transformers - Two-disc Special Edition

Transformers 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

80-luvun robottisarjakuvan pohjalta tehty vetreän lapsenmielinen toimintaviihdyke ottaa alkuperäisen seikkailuhengen ja pukee sen onnistuneesti astetta tiukempisävyiseksi toimintaelokuvaksi. Uusi elokuvaversio ei varmaankaan ole puristien mieleen, sillä robottien ulkoasussa on siirrytty trendikkäämpään polygonirisukasaan ja samalla menetetty 90% hahmojen ominaispiirteistä. Kasvojenkohotukseen takaa löytyvät kuitenkin tutut motiivit, mytologia, ja paljon sarjakuvista tuttua toimintaa, joten kyseessä on lopulta perin onnistunut uudelleenlämmitelmä.

Yllättäen toiminnan ohella myös komiikka toimii, osittain siksi että kokonaisuuttakaan ei voi ottaa liian vakavasti, mutta isolta osin siksi että sketsit ja letkautukset ovat aidosti hauskoja. Etenkin kuulustelukohtaus jää mieleen - kaikkien John Turturron mamisagentti-kohtausten ohella.

Elokuva on myös täynnä enemmän tai vähemmän hienovaraisesti laadittuja leffaviittauksia - paitsi Bayn omiin elokuviin, niin mm. Bumblebeen äänipalojen, S7 t-paidan ja Alien-elokuvien Facehuggeriksi muuntuvan ratin myötä lukuisiin muihinkin tunnistettaviin elokuvatapauksiin. Lisäksi mukana on mieltälämmittäviä hatunnostoja alkuperäiselle sarjakuvalle ja sarjalle.

Kuva on upean välitön, kristallin kirkas ja väritoistoltaan suorastaan hävyttömän kaunis - kuten Michael Bayn tyyliin kuuluukin. Paikoin, kuten öisellä tehdaspihalla, jälki on tosin huomattavan rakeista ja hitusen pehmeää, mutta pääosin kuva suorastaan itkee hunajaa. Myös ääniraita on hiottu vakuuttamaan - musiikki soi asiallisen mahtipontisesti ja aihepiirin mahdollistamat moninaiset ufoäänet ja kaikenlainen rymistely täyttävät äänimaailman vaikuttavan tehokkaasti. Tässä elokuvassa subbaria ja takakanavia todella käytetään.

Kahden Blu-Rayn julkaisu, joten ekstroja riittää. Elokuvalevyltä löytyy mainio, tietopitoinen ja yllättävän rehellinen ohjaajan kommenttiraita, joita ei tosin ole tekstitetty suomeksi. Lisäksi mukana on profiilin 1.1-soittimen vaativa paranneltu trivitekstitys ja BD-live ominaisuuksia. Kakkoslevyltä löytyy asiallinen kokoelma dokumentteja elokuvan teosta ja taustoista. Ensimmäinen kokoelma (49 min.) keskittyy kaikkeen aina näyttelijävalinnoista, boot-campiin, kuvauspaikkoihin, stuntteihin, armeijan osallistumiseen ja sisäpiirin piloihin. Toinen kokoelma (65 min.) rönsyilee hieman ensimmäisen kokoelman päälle käsittelemällä kuvausta ja erikoistehosteita, mutta valaisee myös ilahduttavasti tarinan taustoja ja hahmojen adaptointia. Lisäksi mukana on animoitu malligalleria roboteista, katsaus skorpionikohtauksen evoluutioon (9 min.), kooste upeita konseptikuvia (2 min.) ja teaseri sekä kaksi traileria tilaäänin. Easter Egginä vielä levyn tekijälistaus. Kaikki ekstrat tarjoillaan teräväpiirtomuodossa ja - ohjaajan kommenttiraitaa ja trailereita lukuunottamatta - suomenkielisen tekstityksen kera. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Shia LaBeouf Megan Fox Tyrese Gibson Jon Voight John Turturro Anthony Anderson
Tarina: Roberto Orci Alex Kurtzman John Rogers
Kuvaus: Mitchell Amundsen
Musiikki: Steve Jablonsky

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby True-HD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 204946EAN: 7332504990574

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään