DVD - Arvostelu

Funny People DVD arvostelu kansi

Funny People

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kuolemansairas tähtikoomikko (Adam Sandler) ottaa räpiköivän aloittelijan (Seth Rogen) siipimiehekseen saiturin joulua muistuttavalle nostalgiatripille. Pelon, yksinäisyyden, käytännöllisyyden ja kenties perinnön jättämisenkin alun perin motivoima suhde ailahtelee työn ja ystävyyden välillä muuttaen kummankin miehen elämää aivan kuten elokuvissa kuuluukin. Loppu ei tosin mene aivan nuotilleen totutun mukaan.

Adam Sandler on selvästi mieltynyt liikkumaan komedian, vakavamman draaman ja karkeakielisen alapäähuumorin muodostamassa kolmiossa. Tässä koomikoiden elämän huvittavan omalaatuisista tapahtumista kertovassa elokuvassa huumori tulee usein rääväsuisesta ja paikoin napakasta stand-up-komiikasta ja draama on ankkuroitu pitkälti samoihin teemoihin, joita mies käsitteli jo elokuvassa "Klik". Yhtä melodramaattista tai lennokkaasti kuvitettua meno ei tällä kertaa ole, sillä tavoitteena tuntuu olleen maanläheisemmän ja yksinkertaisemman draaman kertominen.

Kokonaisuutena kyseessä on epätasainen hybridi, jonka läppä laantuu paikon jokelteluksi ja tapahtumien merkityskin jää paljolti mysteeriksi. Kaamean huonot alkutekstit asettavat tunnelman ensimmäiseksi puoleksi tunniksi, mutta tämän jälkeen meno on onneksi selvästi nousujohteista.

Tasokkaan jäsentynyt ja väritoistoltaan paahtunut kuva ei ole kohinaton, mutta näyttää hyvältä. Hyvä, ongelmaton ääniraita. Ekstroissa ohjaajan, Sandlerin ja Rogenin kommenttiraita, mokia, poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, sarja sekalaisia koosteita ja muuta hupailua. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Judd Apatow
Pääosissa: Adam Sandler Seth Rogen Leslie Mann
Tarina: Judd Apatow
Kuvaus: Janusz Kaminski
Musiikki: Michael Andrews Jason Schwartzman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 140 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 220704EAN: 5050582727678

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään