DVD - Arvostelu

Kylä DVD arvostelu kansi

Kylä

The Village 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Outojen petojen vainoamasta, ulkomaailmasta täysin eristäytyneestä pienestä kylästä kertova trilleri Kylä on neljäs M. Night Shyamalanin tahallisen arvoituksellisen ja miltei matemaattisen laskelmoidun tyylin tunnettu tuotos. Kuudennen aistin ohella se on myös ohjaaja/käsikirjoittajan ehein ja virkein jännäri – mikä on erityisen kunnioitettavaa ottaen huomioon, että tarinaan annostellut käänteet toimivat, vaikka niitä aiempien elokuvien pohjalta periaatteessa pystyykin odottamaan.

Kuva on miellyttävän sävykäs ja hillitystä väripaletistaan huolimatta myös sisällöllisesti ilahduttavan rikas. Lievää kohinaa lukuun ottamatta jälki on kiitettävän levollista, eikä kuvan lievä pehmeyskään muodostu ylittämättömäksi häiriötekijäksi.

Shyamalan vannoo tunnetusti elokuvissaan ääniraidan nimiin tehokeinona, joten ei ole yllätys, että tässäkin on panostettu äänimaailman niin rauhan kuin hädän hetkillä. James Newton Howardin säveltämä ja osaltaan viulisti Hilary Hahnin tulkitsema musiikkiraita on oleellinen ja elegantti osa muutoin varsin naturalistisen vähäeleistä äänimaailmaa. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-muodoissa, joista molemmat selviävät tehtävästään likimain yhtä hyvin.

Ekstroissa hieman keskimääräistä kiinnostavampi making of –dokumentti (25 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (11 min.), vaisu videopäiväkirja (5 min.), irrallinen Indiana Jones -kotivideo ohjaajan nuoruudesta (3 min.) ja kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: M. Night Shyamalan
Pääosissa: Joaquin Phoenix Adrien Brody Bryce Dallas Howard
Tarina: M. Night Shyamalan
Kuvaus: Roger Deakins
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110715EAN: 7393834486304

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään