TV - Arvostelu

007 - Elät vain kahdesti DVD arvostelu kansi

007 - Elät vain kahdesti

You Only Live Twice 

Elokuva:

007 - Elät vin kahdesti esitetään televiossa Nelosella maanantaina 18. heinäkuuta alkaen kello 21:

Ian Fleming keksi tai varasti jostain hyvän teeman toiselle romaanilleen (1953): ”Elät vain kahdesti - kun synnyt ja kun katsot kuolemaa silmiin”.

Kaiken olisi kuitenkin pitänyt onnistua elokuvaversion tekijöiltä paljon paremmin reilu kymmenen vuotta myöhemmin. Thunderball toi rahaa, Roald Dahl palkattiin tekemään käsikirjoitusta ja tuotantotiimiä uudistettiin. Tuloksena oli Sean Conneryn bondeista kehnoin: mies näyttää väsyneeltä rasvaletiltä. John Barry sävelsi sentään erinomaisen tunnarin Nancy Sinatralle.

Elokuvan huono maine on kuitenkin tehnyt sille hyvää. Kun katsoin sen viimeksi, moni kohtauksista oli jäänyt unholaan ja lisäsi osan tuoreutta muiden, suosituimpien ja katsotuimpien Connery-bondien rinnalla.

Se myös kuvaa aikaansa hyvin. On kulunut vain kaksikymmentä vuotta Hiroshimasta, ja Japani oli päässyt teknologisesti sekä viennillisesti jaloilleen. Kuvausajankohtana 1966 odotettiin kuumeisesti, pääseekö Neuvostoliitto kuuhun ennen Yhdysvaltoja. Sputnik ja Gagarin olivat merkinneet venäläisille etumatkaa tällä saralla. Bond-tuotanto hyödynsi näitä jännitteitä aika mukavasti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lewis Gilbert
Pääosissa: Sean Connery
Tarina: Ian Fleming Harold Jack Bloom Roald Dahl
Kuvaus: Freddie Young
Musiikki: John Barry

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1967Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: FS Film 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään