Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Isänmaan puolesta - 1. tuotantokausi

Homeland - Season One 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Isänmaan puolesta on kerännyt kriitikoiden kehut ja koukuttanut monia suomalaisia. Pilottijakson osalta sitä on vaikea perustella, mutta se on myönnettävä, ettei katsojia ainakaan kosiskella. Kun olin koko kauden katsonut miltei putkeen läpi, voin tätä suositella varauksetta.

Sarja välttää kliseet ihailtavasti muutenkin. Nykypäivää edustaa se, että sankari on maanisdepressiivisestä mielialavaihteluista jo nuoresta kärsinyt CIA-agentti (Claire Danes). Hän alkaa epäillä terroristien vuosiksi vangitseman kersantin (Damian Lewis) olevan ”mantchurian kandidaatti” eli terroristien puolelle manipuloitu tai vapaaehtoisesti heittäytynyt uhka kansalliselle turvallisuudelle. Sarja jatkuu hyvällä intensiteetillä, kun katsoja pohtii, onko oikein mikään sitä, miltä aluksi näyttää.

Kun koukkuun jääneen psyykettä pommitetaan ja uteliaisuutta herätellään loputtomasti, sarjan lopetus on perinteisesti ollut pettymys. Tällä kertaa ei ole tätä huolta.

Alun perin israelilaiseen Sodan vangit -televisiosarjaan (Hatufim) perustuvan trillerin käsikirjoitus hakee vertaistaan. Käsikirjoittaja Gideon Raff teki kaiken huipuksi molemmat versiot.

Myös tärkein triangeli, Danes, hänen pomoaan Saul Berensonia esittävä Mandy Patinkin ja Damian Lewis, vastaa perin vaativista rooleista huikein suorituksin. Sivuosat peesaavat hienosti.

Sarja ripottelee paljon oikeita ja vääriä vinkkejä, joista osaan saataneen selvyys kakkoskaudella. Kapteeni Mike Faberin rooli tuntui salaperäiseltä. Saul on juutalainen, mutta sitä ei korosteta. Mikä on jazzin (Miles Davis, jne.) merkitys? Abu Nazirin pojan nimi Isa tarkoittaa Jeesusta… Katsojan kannattaa panna omat huomionsa muistiin.

Laadukas kuva ja ääni. Kolmella levyllä. Ekstroissa 12 min. poistettuja kohtauksia, 34 min. dokumentti ja pilottijakson kommenttiraita. Mukana on myös kauden pidennys, toisen kauden prologi (4 min.), jota ei nähty televisiossa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Claire Danes Damian Lewis Mandy Patinkin
Tarina: Gideon Raff

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 653 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6438044350760

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään