Kino - Arvostelu

The Time of Forests

Le temps des forêts 

Ranskalainen sekametsä saattaa lähitulevaisuudessa muuttua nähtävyydeksi - sen verran aggressiivista on nykyinen metsä- ja puuteollisuuden toiminta patonkien maassa. The Time of Forests avaa ranskalaisen metsänhoidon historiaa antaumuksella, painottaen käsillä olevaa nykytilannetta.

Tarkkailussa on ammattilaisia metsänkaatamisen molemmilta puolelta. Suuryhtiöiden metsään ajamat "hirviöt", suuret metalliset laitteistot, kaatavat ja käsittelevät tehokkaasti riviin istutettua douglaskuusta. Tilanne järkyttää maaperän tasapainoa, ajaen vanhan liiton metsänhoitajat itsemurhatilastoihin.

Vireillä on moniulotteinen keskustelu metsän todellisista käyttötarkoituksista. Tuntuu kuin männystä valmistettavat kertakäyttöiset kuljetuslaatikot olisivat raakapuun arvokkain olomuoto. Kapitalismin juuret ovat kaivautuneet maaperässä syvimpään. Globalisaatio ohjaa käsittämättömiin logistisiin valintoihin.

Tunteella koostettu, mielenkiinnon ylläpitävällä rytmillä etenevä dokumentti on osa DocPoint 2019 -ohjelmistoa. Huolimatta helposti tulkittavasta painotuksestaan ja mielipahaa aiheuttavasta viestistään, ymmärtävä elokuva ei halua herätellä raivoa vastapuoltakaan kohtaan. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Francois-Xavier Drouet

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: DocPoint 2019 
  
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (DocPoint 2019) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään