Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Kvartetti

Quartet 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kvartetti alkaa lupaavista lähtökohdista. Brittien hienoin näyttelijäkaarti on koottu Beecham Houseen ottamaan mittaa kaikkien esiintyvien taiteilijoiden kohtalosta, kun kukaan ei enää oikein ihaile, joku muistaa ja loppu häämöttää.

Klassista musiikkia ja oopperaa esittävien laulajien ja soittajien vanhainkodissa alkaa kuhista, kun aikoinaan maagisiin tuloksiin yltänyt oopperakvartetti on koolla samassa hoitokodissa. Viimeinen saapuja Jean Horton (Maggie Smith) pitää saada houkuteltua näyttävään comeback-esiintymiseen, mutta tulija on vastahakoinen.

Hienot näyttelijät ja mainio dialogi ei poista sitä harmia, että elokuvan käsikirjoitus pomppii pahasti. Kaiken lisäksi yli kahdeksankymmenvuotiaiden dementikkojen elämää esitellään miltei vaaleanpunaisin värein. Eipä ole juuri kärsimystä, makuuhaavoista ei kärsitä, eikä pissa-astioita viskota. Suoli pelaa, ja hormonit hyrräävät. Alan asiantuntija oli tosin voinut antaa tekijöille hyvän neuvon. Mistä tietää, että vanha ihminen alkaa dementoitua? Se alkaa siitä, että lääkäri määrää viagraa, pyynnöstä. Kuulin tämän elokuvaa katsoessani. Ei auta kuin uskoa. Ihminen palaa tärkeimpään eli filosofit ovat turhaan pohtineet elämän tarkoitusta. Kotihoidon asiantuntijat tietävät paremmin.

Elokuva käy kuitenkin osoituksena korkeasta brittiläisestä draama/komedia-perinteesta. Aivan viimeinen, realismin silaus, kuitenkin puuttuu.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Dustin Hoffman
Pääosissa: Maggie Smith Tom Courtenay Billy Connolly Pauline Collins Michael Gambon
Tarina: Ronald Harwood

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 6438044365962

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään