DVD - Arvostelu

Julma maa DVD arvostelu kansi

Julma maa

Badlands 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Pitkäksi aikaa ennen The Thin Red Line -elokuvaa vaienneen ohjaaja Terrence Malickin maine perustuu tähän uraauurtavaan, vain 700 000 dollaria maksaneeseen lakonian klassikkoon. Monitasoinen, yksinkertaisimmillaan amerikkalaisen unelman irvokas kuva: on oltava jotain ja nopeasti.

Jimmy Deania apinoivan roskakuskin rooli merkitsi läpimurtoa Martin Sheenille. Jo 31-vuotias näyttelijä esitti 19-vuotiasta psykopaattia ja massamurhaajaa. Myös Sissy Spacekin roolisuoritus häikäisee naiivina ja passiivisena tyttöystävänä.

Kuva näyttää mukavan pehmeältä ja tasapainoiselta. Alkutekstien kuvasuhde ei ole yhtä laaja kuin myöhemmin, joten kuvaa on voitu kropata hieman. Ääniraita on miksattu kuudelle kanavalle pieteetillä. R1-versiossa oli mukana elokuva 1.33:1-kuvasuhteella, muttei dokumenttia. Tässä on mukana peräti 23 min. dokumentti "Absence of Malick". Siitä selviää, että ohjaaja pyörähtää ovikohtauksessa cowboyhattu päässään ja mustavalkoisessa osiossa trenssi päällään. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Terrence Malick
Pääosissa: Martin Sheen Sissy Spacek
Tarina: Terrence Malick
Kuvaus: Tak Fujimoto
Musiikki: George Aliceson Tipton

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1973Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään