DVD - Arvostelu

Bat 21 DVD arvostelu kansi

Bat 21

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Bat 21 on erikoislaatuinen Reaganin ajan sotaelokuva, joka perustuu tositapahtumiin. Hyvien ominaisuuksiensa vuoksi se on luultavasti jäänytkin aika vähälle huomiolle ainakin kotimaassaan.

Yhdysvaltain armeijan everstiluutnantti, aseasiantuntija Hambleton (Gene Hackman) ammutaan alas Vietnamissa 1968. Miehestä on paksu kansio Vietkongilla, joka amerikkalaisten tapaan pyrkii löytämään tärkeän sotilaan. Uran sivu-uralle joutunut tiedustelukoneen kapteeni (Danny Glover) on lopulta miehen viimeinen oljenkorsi pelastumiseen.

Erikoiseksi tämän tekee elokuvan humaani perusote. Kun pohjoisvietnamilaiset syyllistyvät sotarikoksiin, yksilöt kärsivät. Kun kapitalisti ja imperialisti vastaa julmuuteen, kokonainen kylä räjäytetään taivaan tuuliin käskyn antajan tiedostaessa, että samalla kuolee kymmeniä naisia ja lapsia. Harvinaista objektiivisuutta.

Yleensä lajityypin elokuvien dramaturgia toistaa puutuneita uriaan, mutta nyt ammennetaan uutta virtaa sympaattisilla henkilöhahmoilla. On myös hieno keksintö käyttää golfkieltä vihollisen harhauttamiseksi. Päähenkilö on myös ensimmäistä kertaa urallaan maanpinnan tositoimissa, ja kokee tappamisen vastenmieliseksi.

Keskitason kuva ja ääni. Koska tämä on vain stereo, ei sodankäynnin paine juurikaan elävöitä kerrontaa. Ekstroissa traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Peter Markle
Pääosissa: Gene Hackman Danny Glover
Tarina: William C. Anderson George Gordon
Kuvaus: Mark Irwin
Musiikki: Christopher Young

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1988Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: I-02249EAN: 6416548516417

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Future Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään