DVD - Arvostelu

The Company DVD arvostelu kansi

The Company

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Upean koukuttava minisarja porautuu kylmään sotaan ja CIA:n ja KGB:n väliseen suureen shakkiotteluun yhtä herpaantumattomalla ja todentuntuisella otteella kuin alokas rantahiekkaan Normandian maihinnousussa. Taistelutovereiden tuotantoarvoilla, hienoilla näyttelijävalinnoilla ja kaikki agenttitarinat luontevasti yhteen kutovalla juonella armoitettu sarja on ehdottoman suositeltava tuttavuus kaikille vakoojajännäreistä kiinnostuneille.

Tarina kiitää Chris O'Donnelin esittämän CIA-agentin mukana jaetusta Berliinistä neuvostopanssareiden puristuksissa olevaan Budapestiin, Sikojenlahdelle ja myyräjahtiin kotikentälle Washingoniin. Ihmepoika O'Donnel tekee hyvän suorituksen roolissa, josta tulee eräänlainen yhden agenttisukupolven malliesimerkki alkaen rekrytoinnista ja kulkien kaikkien ajan päänäyttämöiden läpi aina eläköitymiseen ja loppufilosofointeihin asti. Samaan aikaan lepakkomies Michael Keaton latelee uskottavasti analyysiään ja ennustuksiaan tapahtumienkulusta eksentrisenä koodinmurtajana.

Käytännössä tämä sarja vastaa "The Good Shepherdille" sitä mitä "Taistelutoverit" oli "Saving Private Ryanille". 24:sen steroiditykitykseen tottunut katsoja saattaa tarvita pari pannullista kahvia, mutta siinä missä 24 toisti samaa päivää monen vuoden ajan on tässä kokolailla uskottavammin tiivistetty parikymmentä vuotta 4,5 tuntiin. Sarja perustuu Robert Littellin samannimiseen romaaniin.

Erinomainen kuva toistaa komeasti tyylitellyn kuvan elävästi ja luontevan terävästi. Miljöö vaihtelee hämyisistä turvataloista paahteiseen Sikojenlahteen ja murenevaan Budapestiin näyttäen kauttaaltaan täysiveriseltä elokuvalta. Ymmärrettävän dialogipainotteinen ääniraita luo hienovaraisesti tunnelmaa ja selviää tyylikkäästi koko dynamiikasta aina savun puhaltamisesta ja viskilasien kilistelystä laukausten vaihtoon ja telaketjujen kolinaan. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mikael Salomon
Pääosissa: Chris O'Donnel Michael Keaton Alfred Molina
Tarina: Ken Nolan
Kuvaus: Ben Nott
Musiikki: Jeff Beal

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 276 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
VET: 210336EAN: 5050582611489

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään