Kino - Arvostelu

Sex, Drugs and Taxation

Spies og Glistrup 

Tanskalaisen matkailubisneksen Kalevi Keihänen, Simon Spies, herätti aikanaan suurta huomiota elämäntyylillään. Nuorten naisten sekä vauhdikkaiden päihteiden ja kulkuvälineiden ystävä nautti näkyvyyden kautta suosiota kansan keskuudessa. Spiesin lähiystävä ja lakiasiamies Mogens Glistrup oli persoonana paljon pidättyväisempi. Näiden kahden sankarin ystävyyden kehityksestä ja ajautumisesta eri teille on kuvattu valkokangaskomedia, pienellä värikynällä tosin.

Simon Spies (Pilou Asbæk) lennättää Tanskan keskiluokkaa Mallorcalle juhlimaan. Omassa elämässään Spies rietastelee lööpeissä asti, luoden tuulipukujengille hypeä brändinsä ympärille. Mogens Glistrup (Nicholas Bro) auttaa Spiesiä käytännön asioissa, vaikkakin miehen päätä rassaa lähinnä Tanskan raskas yritysverotus. Finanssinero keksii ovelan porsaanreiän. Kaverusten elontiet alkavat haarautua ja risteytyä. Spies paneutuu yhä nuorempiin naisiin, Glistrup yrittää pitää perhettään koossa ja keskittyä poliittiseen uraansa.

Roolistaan ylistetty Asbæk on näyttävään ja helpoksi kirjoitettuun rahakeisarin rooliinsa varsin väritön, joulupukinparran taakse jää paljon sävyjä. Mogens Glistrupina hikoileva Bro rullaa mustavalkoisena yhden agendan poliitikkona hitusen toimivammin.

Rakkautta & Anarkiaa –festivaalien skandinaavisten leffojen kavalkadi oli monipuolinen ja varsin kiintoisa. Christoffer Boen elokuva esittelee vallan kääntöpuolia näennäisen hauskasti, suurta yleisöä kosiskelevalla tavalla. Todellisuudessa Spies og Glistrup on kuitenkin varsin merkityksetön ja täysin ylipitkä koivusalosektorin komedia aiheesta, josta olisi paljon mieluummin nähnyt täysin faktoihin nojaavan liikemies- ja kaveruusdraaman. Seksillä ja huumeilla vedetään peruskansaa lehtereille. Elokuvan kansainvälinen nimi on silti alleviivaavan lapsellinen - niin kuin itse elokuvakin. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christoffer Boe
Pääosissa: Pilou Asbæk Nicholas Bro Jesper Christensen Trine Pallesen
Tarina: Christoffer Boe Simon Pasternak

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: Danish Film Institut 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Danish Film Institut) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään