DVD - Arvostelu

Diary of the Dead DVD arvostelu kansi

Diary of the Dead

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

George A. Romero on ohjannut jo niin monta zombie-elokuvaa, että kovinkin fani vaatii vakuuksia. Jotain uutta on löydettävä.

Nyt tarvitaan pientä sitkoa katsojassakin. Uusimmassa elokuvassa elokuvaajaopiskelijat valmistelevat muumioaiheista lopputyötä, jonka mentorina toimiva juoppo professori kokee kätkevän yhteiskunnallista sanomaa.

Romero leikittelee itsellään, ja myös katsojan hermoilla, kun dramaturgiaa viedään eteenpäin pakkomielteisen kuvaajan kameran avulla. Se heiluu kuin pahaisimmissa kotivideoissa. Moni on tyrmännyt elokuvan Blair Witch Projectin velipuolena, mutta tämän voi kokea myös nykypäivän musiikkivideoista siinneen salamaleikkausten arvosteluna.

Jos aiemmissa osissa oli kulutusyhteiskunnan tai militarismin kritiikkiä, nyt kohteena on nykytekniikka, joka tunkee joka paikkaan. Elokuvaaja hengittää samaan tahtiin kuin kamera surisee.

Diary of the Deadin kakkosvaihde vääntää erinomaisesti, ja katsojaa hellitään visuaalisesti taidokkailla ratkaisuilla. Valvontakameroiden käyttö juonenkuljetuksessa toimii hyvin. Samalla säilytetään perustavoite. Inhimillisyydessä ei romerolaisittain ole juuri mitään pelastettavaa, mutta silti joukkoon mahtuu edelleen empaattisia ja vastuullisia yksilöitä. Alhainen suositusikäraja 15 vuotta tuntuu perustellulta.

Kuvan tarkkuus on sitä, miksi se on tarkoitettukin eli kotivideotasoa. Kaksi ääniraitaa (DTS/DD5.1) tyytyvät rutiinisuorituksiin. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: George A. Romero
Pääosissa: Michelle Morgan Josh Close
Tarina: George A. Romero
Kuvaus: Adam Swica
Musiikki: Norman Orenstein

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: NordiskKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 207226EAN: 6420201176955

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Nordisk) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään