Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Zero Theorem

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Pikselikuutioita työkseen pyörittävä tulevaisuuden koodari (kaljuna lähes tunnistamaton Christoph Waltz) on vakuuttunut, että elämän tarkoitus paljastuu hänen odottamansa puhelinsoiton myötä. Yrityksen pomo (Matt Damon) ja kirjava kööri muita apulaisia avuliaasta pikkumanagerista (David Thewlis) ja lekurileegiosta (Peter Stormare, Ben Whishaw ja Sanjeev Bhaskar) kallonkutistajaan (Tilda Swinton) ja uuteen ihastukseen (Mélanie Thierry) komppaavat miekkosta tässä hankkeessa yllättävän avuliaasti.

ADHD-maisen vaikutusaltis ja lähes kestämättömän epärationaalinen draama pistää katsojan koetukselle. Tohinaa ja touhua riittää non-stoppina, mutta kokonaisuuden aktiivinen analysointi tuntuu yhtä palkitsevalta hankkeelta kuin kaikkien baari-iltojen jälkeen nähtyjen liskounien referoiminen päiväkirjalle. Ohjaaja Terry Gilliamin jäljellä oleville faneille tämä on luonnollisesti pakollista katsottavaa, ja kenties sukupuun ansiosta jopa mielenkiintoinen tapaus, mutta laajemmalle yleisölle tätä on vaikea suositella.

Miljöö on näyttävän rosoinen, mutta tulevaisuuden teknologiset innovaatiot tuntuvat vaikeasti nieltäviltä oikuilta - mikä on toki varmaan ollut tarkoituksenakin. Jos tapahtumien virralle pystyy antautumaan voi tästä uuttaa varmasti jotakin uutta ajatustakin, mutta elämän tarkoitus taitaa yhä jäädä itse keksittäväksi. Nyt tuntuu, että Matti Nykänen on ehkä sanonut saman ytimekkäämmin: elämä on laiffii.

Noin 1.78:1-kuvasuhteeseen sorvattu kuva pyöristettyine reunoineen ja korostettuine väreineen on ilmeikäs tapaus. Jälki on filmimäisen rakeista, mutta parhaimmillaan miellyttävän erottelevaa ja aina vakaata. Eteerisyyden ja karnevaalimaisuuden välillä leppoisasti jojottava ääniraita tekee sen mitä on tarkoitettu.

Ekstroissa ohjaajan kyselytunti (10 min.), making of (18 min.), Sanjeev Bhaskarin ja Emil Hostinan haasttattelut ja sarja koosteita tehosteista, kuvauksista ja puvustuksesta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Terry Gilliam
Pääosissa: Christoph Waltz Melanie Thierry Matt Damon David Thewlis Lucas Hedges Peter Stormare Ben Whishaw Sanjeev Bhaskar Tilda Swinton
Tarina: Pat Rushin
Kuvaus: Nicola Pecorini
Musiikki: George Fenton

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162329572

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään