4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Transformers: The Last Knight

Transformers 5 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Autobotit on jälleen isketty maanrakoon ja Decepticonit ylennetty valtion kätyreiksi maailmanlopun kanssa flirttaillen. Elokuvan esittelemä juoni jää ohuen ohueksi ritariaikaan asti takautuvaksi kikkailuksi ja vauhtivieteri on viritetty epätasaisesti, mutta paperilla tässä on kaikki mitä Transformers- ja Kansallisaarre-elokuvien risteytykseltä odottaisi.

Puitteltaan komea seikkailu esittelee hengästyttävän pitkän listan uusia roboja ja estottoman rönsyilevän aarrejahdin, mutta hukkaa merkityksen ja kaiken jännityksen johonkin kaavamaisen pokkuroinnin jalkoihin. Cybertronin luojien kohtaaminen saa tosin hetkeksi epäilemään kuka tarinan hyvis lopulta on, mutta tätä sivuaskelta lukuun ottamatta kyse on aivottomasta sekametelisopasta. Harmi.

Kauniin erotteleva ja luonnollisen vakaa kuva näyttää robottien yksityiskohdat rikkaasti ja miljöön luontevasti. Myös ihmishahmot piirtyvät nyt luontevammin kuin aiempien elokuvien 4K-versioissa, vaikka jäävätkin hitusen pehmeämmiksi kuin 4K:lta odottaisi. Kyse ei periaatteessa olekaan aidosta 4K:sta, sillä masterointi on ilmeisesti tehty 2K-tasossa, mutta paikoin eroa on vaikea nähdä. Iskukykyinen ääniraita ei liiemmin dialogista perusta, mutta toistaa konetykkien äänet ja robottien ärjynnän mutkattomasti.

4K-version ja HD-version levyt ovat ekstrattomia. Boksin kolmannelta levyltä kuitenkin löytyy noin puolentoista tunnin edestä koosteita, joiden pääanti on välittäää rentoja tunnelmia tuotannon ajalta. Aiheina mm. mytologia, kuvaukset Englannissa, Cybertron ja jatko-osan tekeminen. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Mark Wahlberg Josh Duhamel Stanley Tucci Anthony Hopkins
Tarina: Art Marcum Matt Holloway Ken Nolan
Kuvaus: Jonathan Sela
Musiikki: Steve Jablonsky

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 155 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR useita
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112741440

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään