4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Life

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Teknisesti napakka, mutta tarinaltaan kunnianhimottoman geneerinen avaruusjännäri asettaa kansainvälisen avaruusaseman tutkijat nenätysten Marsin pinnalta kaivetun organismin kanssa. Horroksestaan herätetty marssilainen meritähti tuntuu eristyksestään huolimatta nähneen kaikki Hollywoodin tuottamat jännärit genressään, eikä aikaile seurata näiden jalanjäljissä.

Miljöö piirtyy uskottavasti, mutta jos tarina on kliseistä häpeilemättä uutettu jäävät myös henkilöhahmot pökkelöiden kiiltokuvien tasolle. Lievä hahmojen hölmöily kuuluu toki genreen, ja se palkitaan vääjäämättä kuolemalla, mutta tässä mekaanisen sankarillisesti toikkaroivat ja ajoittain filosofisesti jorisevat hahmot ansaitsevat päästä hengestään. Evoluutio valitsee marssilaisen, ja hyvä niin.

2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, mutta jälki on erinomaisen HD:n tasoa. Paikoin upean terävä kuva on kylmän värikylläinen ja filmimäisen rakeisesta ilmeestään huolimatta huoliteltu ja vakaa. HDR-väritoisto antaa tälläkin kertaa 4K-skaalatulle kuvalle mukavasti lisäiskua. Verrattain seesteinen ääniraita tasapainoilee tutkijankammion ja kidutuskammiom välillä luoden silauksen tunnelmaa.

4K-version lisäksi boksista löytyy myös elokuvan HD-versio omalla levyllään. Ekstroiksi löytyy HD-levyltä poistettuja kohtauksia, videopäiväkirja ja kolme koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Daniel Espinosa
Pääosissa: Jake Gyllenhaal Rebecca Ferguson Ryan Reynolds Hiroyuki Sanada Ariyon Bakare Olga Dihovichnaya
Tarina: Rhett Reese Paul Wernick
Kuvaus: Seamus McGarvey
Musiikki: Jon Ekstrand

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031002197

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään