Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Young Adult

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Pikkukaupunkielämää aikoinaan paennut kirjailija (Charlize Theron) palaa nyt keski-iän kriisin kynnyksellä takaisin vanhoihin kotimaisemiinsa tavoitteenaan voittaa myös vanha heila takaisin. Elämän hidastuskuviin kyllästynyt sankaritar on vakuuttunut että hän kuuluu yhteen exänsä kanssa, joten hänestä on kokolailla turhaa jäädä passiivisesti odottamaan että tämä ehtisi joskus vuosien myötä samaan lopputulokseen ja ymmärtäisi jättää vaimonsa ja perheensä.

Junolla maineeseen pompanneen Diablo Codyn kynästä syntynyt tarina ottaa innoituksensa tosielämän rakkaustarinasta, mutta vinksauttaa tarinan ilahduttavasti synkemmille linjoille. Pikkuvanhan vastakohdasta käyvä päähahmo on herkullinen tapaus, jonka välinpitämättömässä itsekkyydessä ja fatalistisen yksioikoisessa ajatuksenkulussa on enemmän kuin vähän ylikypsän teinin aineksia. Seikka, jotta käsikirjoitus vielä korostaa pistämällä hahmon kirjoittamaan viimeistä osaa haamukirjoittamaansa teinikirjojen sarjaan rinnan koko sulhashankkeen kanssa. Tyttö, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi pääsee siis keskelle aikuisten tarinaa, jota ei olekaan aivan yhtä helppo sanella kuin kirjoissa.

Omaperäinen tarina ja Charlize Theronin kainostelematon ja heittäytyvä suoritus luovat mainiot raamit varsin piristävälle draamalle, joka karttaa tavanomaiset romanttiset komediat hyvin kaukaa. Elokuvan Theronin ja Patton Oswaltin näyttelemän syrjityn paikallismiehen välille virittelemä synkkisten kerho on lähinnä sielujen kohtaamista mitä tässä päästään, ja vaikkei tämä liittouma aivan tunnukaan lunastavan kaikkea potentiaaliaan, tarjoaa se hyvän kaikupohjan tapahtumien sulattamiselle. Ohjaaja Jason Reitmanilta tämä ei menneiden nappiosumien valossa ole aivan napakymppi, mutta varsin viihdyttävä ja omintakeinen kertomus kuitenkin.

Erinomainen kuva on upean terävä ja virheettömän huoliteltu. Leppoisa ääniraita tuo mieleen Elisabethtownin vaikei aivan yhtä musapitoinen olekaan. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa ohjajan, kuvaussuunnittelijan ja kakkosohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtuksia (7 min.), vaisu making of (17 min.) ja koosteet kuvaustunnelmista (6 min.) sekä ohjaajan kyselytunnista (46 min.). Ekstrojen parasta antia edustaa lopulta ohjaajan kyselytunti, vaikka myös kommenttiraita tarjoilee kiitettävästi tietoa tuotantoprosessin varrelta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jason Reitman
Pääosissa: Charlize Theron Patton Oswalt Patrick Wilson Elizabeth Reaser
Tarina: Diablo Cody
Kuvaus: Eric Steelberg
Musiikki: Rolfe Kent

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tuhkimo vai ilkeä noita?
Tuhkimo vai ilkeä noita?
Patton Oswalt on sankarittaren epätodennäköinen ankkuri myrskyisillä vesillä
Patton Oswalt on sankarittaren epätodennäköinen ankkuri myrskyisillä vesillä
Charlize Theron tekee väkevän roolisuorituksen entisenä tansijaiskuningattarena, joka on päässyt pakoon pikkukaupunkielämää, mutta ei ole löytänyt satujen hohtoa
Charlize Theron tekee väkevän roolisuorituksen entisenä tansijaiskuningattarena, joka on päässyt pakoon pikkukaupunkielämää, mutta ei ole löytänyt satujen hohtoa
Patrick Wilson on kirjanmerkki lupausten täyttämiltä teinivuosilta, jonne sankaritar haluaa pikakelata elämänsä
Patrick Wilson on kirjanmerkki lupausten täyttämiltä teinivuosilta, jonne sankaritar haluaa pikakelata elämänsä

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038455

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään