Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Hummingbird

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Jason Statham ei tosiaankaan ole mikään Sean Connery, eikä edes Roger Moore, mutta hänessä alkaa olla karismaa. Miehen nimi levyn kannessa panee kohauttamaan olkapäitä: miksenpä voisi katsoa, vaikka toimintaelokuvat tuntuvat toistavan samaa kaavaa tuotannosta toiseen.

Tällä kertaa asetelmat ovat jopa herkullisen erilaiset. Sankarina on sotarikollinen, ja naiskauneutta edustaa silmälasipäinen nunna. Ei tämäkään mitään, mutta kaiken huipuksi toimintaelokuva ottaa pontimensa Britannian nykyhallinnon kuristustoimista, jotka osuvay kipeimmin asunnottomiin ja syrjätyneisiin. Juonta enempää avaamatta tätä kannattaa suositella, jos haluaa nähdä ajattelemisen aihetta antavan toimintaelokuvan.

Minulle tämä loi mielleyhtymän Hugo Prattin klassikkosarjakuvaan Corto Maltese. Fiilis on toki toinen, mutta myös viihteessä voi olla yhtymäkohtia yhteiskunnallisiin tapahtumiin ja elämänfilosofiaan.

Tekijät ovat myös kuulleet kliseen puolalaisista naisista ja ymmärtäneet sen oikein. Klisee on se, että he ovat pitkiä ja kauniita. He voivat olla sitäkin, mutta minunkin työtapaamisissa saamani näkemys kertoo siitä, että he ovat ennen kaikkea sympaattisia, sopivan itsevarmoja ja hyviä keskustelemaan. Puolan historia lienee johtanut tilanteeseen, jossa naisten on pitänyt pärjätä hyvin pitkälle omillaan. Miehiä kun on tapettu, alistettu ja painostettu saksalaisten tai venäläisten taholta. Agata Buzekin hyvä naisrooli on tästä hyvä osoitus.

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa viiden min. dokumentti. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Knight
Pääosissa: Jason Statham Agata Buzek
Tarina: Steven Knight
Kuvaus: Chris Menges
Musiikki: Dario Marianelli

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: SanboxKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706140578571

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään