DVD - Arvostelu

Milk DVD arvostelu kansi

Milk

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kain ja varsinkin Abel jo tunsivat, mitä merkitsee olla erilainen. Homo, erivärinen, eriuskoinen ja eriaatteinen, siinä kulkee eriarvoistamisen jana. Suuren enemmistön ikäväksi sarjan viimeinen on lopulta vanhus, joka tulee jokaisesta meistä.

Näin ei käynyt Harvey Milkille, joka oli ensimmäinen tärkeä avoimesti homoseksuaalinen poliitikko Yhdysvalloissa, Castron homoyhteisön pilari, joka ammuttiin kaupungintalolle vapaamielisen pormestari Moscoson kanssa, luultavasti latentin homoseksuaalin, konservatiivipoliitikon Dan Whiten aseella (Jamea Brolin).

Brokeback Mountainista alkanut homoaiheisten elokuvien sarja kulminoituu Milkiin. Sean Penn osaa huonosti maneerit, mikä auttaa ymmärtämään erilaisuuden sietokyvyn merkitystä yleisinhimillisessä elämässä, jonka lopulta ainoa peruskivi on yhteiskunta. Jo perhe ja ystävät on valettu hauraaseen betoniin, sillä kaapista tulo saattaa osoittaa, ettei seiniä lopulta ollutkaan. Kiiltävää marmoria kaivattaisiin. Ja Milkin tapaisia ajatuksia herättäviä elokuvia.

Genreen se tuo aika konkreettisesti todisteen, mistä heteron suuressa pelossa on kyse. Toisin kuin me luulemme, gay harvoin tavoittelee heteroa. Kun arka kaapissa piilevä newyorkilainen vakuutusvirkailija tapaa metron portaissa tulevan suuren rakkautensa (James Franco), molemmat suorastaan haistavat toisensa. Eli älkää pelätkö homoja lapsikullat, mutta älkää nyt kuitenkaan sammuko heidän sohvalleen. Ilman heitä kulttuurihistoria olisi perin ankea tarina. Mutta tyhmä ei kadun arjessa ja varsinkin juhlassa kannata olla.

Kuva ja ääniraita toistavat aika ankeaa tyyliä, mutta jotenkin se sopii aihepiiriin. Ekstroissa 4 min. poistettuja kohtauksia ja 36 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gus Van Sant
Pääosissa: Sean Penn Emile Hirsch Josh Brolin Diego Luna James Franco
Tarina: Dustin Lance Black
Kuvaus: Harris Savides
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 208373EAN: 6438044190557

Genre

Lue myös

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään