Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Ex Machina

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Napakan tyylitarkka scifi-trilleri rivikoodarista (Domhnall Gleeson), joka voittaa mahdollisuuden osallistua erakkopomonsa (Oscar Isaac) luona tarkoin varjellun teknologiauutuuden testaamiseen. Paikan päällä pomo paljastuu eksentriseksi keksijäneroksi, joka on yksikseen kehittänyt paitsi Googlen veroisen hakukoneen ja Sirin taakseen jättävän tekoälyn myös erehdyttävän ihmismäisen robotin (Alicia Vikander). Tämän paketin testausurakka ottaa innoituksensa Turingin testistä, mutta pian selviää, että labyrintissä on useampi kuin yksi hiiri.

Näpsäkän minimalistinen brittijännäri riffailee ansiokkaasti tuttujen ihmisyyden rajoja kolkuttelevien scifi-teemojen parissa. Ystävyys, rakkaus, luomisvoima ja petos sulautuvat lopulta yhteen klaustrofobiseksi tanssiksi, joka ei tunnu niin uskomattomalta kuin ensialkuun voisi kuvitella. Jo yhdessäkin elokuvan itsestäänselvänä pitämässä kehityksen harppauksessa olisi toki kylliksi tavalliselle kuolevaiselle insinöörille, mutta tässä stevejobsmaisen todellisuusvääristymän sisällä työskentelevä uomo universale tuntuu olevan vapaa kaikista muista rajoitteista paitsi epävakaista sosiaalisista taidoista ja mielialavaihteluista. Tieteissatuna kaiken tämän yli-inhimillisen luomisvoiman sulattaa vaivatta ja voi keskittyä tarinan virittelemään synkkään ajatusleikkiin.

Kiitettävä kuva luo onnistuneen uhkaavan elitistisen maailman, jossa lasi ja teräsbetoni virittävät häkin keskelle Norjalta lainattua villiä luontoa. Passelin pahaenteinen ääniraita pakenee taustalle. Ekstroissa viisi koostetta (yht. 10 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alex Garland
Pääosissa: Domhnall Gleeson Alicia Vikander Oscar Isaac
Tarina: Alex Garland
Kuvaus: Rob Hardy
Musiikki: Ben Salisbury Geoff Barrow

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083042059

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään