Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fantastic Voyage

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Fastastinen matka oli 40 vuotta sitten käänteentekevä scifi-elokuva, koska se pyrki löytämään uusia tapoja kuvata ihmisen ikiaikaista tapaa ihmetellä luonnon oikullisuutta. Tällä kertaa mentiin ihmisen sisälle taistelemaan punasoluja vastaan pienellä sukellusveneellä. Konkariohjaaja tunnetaan siitä, että hän selvisi kunnialla joka genressä. Voitti kaksi Oscaria.

Elokuva esitettiin Suomen televisiossa aikoinaan 1970-luvun alussa. Silmät olivat ymmyrkäisenä nuorella miehellä Kemijärven Onkimiehentiellä, ukin tykönä. Tämä jätti lähtemättömän muiston. Hyvin tuntuu tehoavan edelleenkin.

Laadukas hyvän filmirakeen saattelema kuva on väreiltään sävykäs ja kauttaaltaan miellyttävän vakaa. Aikoinaan Oscarin arvoisena pidetyt tehosteet näyttävät nyt herkullisen hilpeiltä, ja kuvan tarkkuus myös ymmärrettävästi kärsii näissä osioissa. Ääniraita on tarjolla häviöttömässä DTS-HD Master Audio -muodossa sekä alkuperäisenä mono- että uutena 5.1-versiona. Dialogi välittyy puhtaasti ja kliininen musiikkiraita soi voimalla.

Ekstroissa mielenkiintoinen elokuvahistorioitsija Jeff Bondin kommenttiraita, elokuvahistorioitsijoiden Bond, Jon Burlingame ja Nick Redman kommenttiraita musiikkiraidalle (38 min. puhetta ja loput musiikkia), mainio kooste elokuvan tehosteista (18 min.), storyboard-vertailu, trailereita ja tv-spotteja. Kannessa väärä kuvasuhde eikä ensimmäistä kommenttiraitaa, monoraitaa, trailereita tai tv-spotteja mainita. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Richard Fleischer
Pääosissa: Stephen Boyd Raquel Welch Donald Pleasance
Tarina: Harry Kleiner David Duncan Otto Klement Jerome Bixby
Kuvaus: Ernest Laszlo
Musiikki: Leonard Rosenman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1966Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
DTS-HD MA 1.0
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705084

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään