DVD - Arvostelu

Incendies DVD arvostelu kansi

Incendies

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Rauhallisesti avautuva tarina sisaruksista, jotka saavat äitinsä testamentista kuulla, että heidän isänsä on yllättäen yhä elossa ja että heillä on myös veli. Näyttävästi kuvattu ja oikeista miljöistä suuresti hyötyvä kertomus käsittelee elämää kuoleman maustamana - elämää menetyksen ja väkivallantekojen virittämässä maailmassa. Yhden perheen vaiheita kertaavan salapoliisitehtävän näyttämönä toimii nimeltämainitsematon Lähi-Idän maa, minkä johdosta tarina voi keskittyä yhteisöjen sijaan hyvin yksityiseen henkilödraamaan. Saarna pyrkii kouraisemaan vatsanpohjia myöten, mutta jättämään toivekkaan ajatuksen yhteenkuuluvuudesta äärimmäisten rikkomusten jälkeenkin.

Elokuva perustuu Wajdi Mouawadin näytelmään, mistä ei kylläkään näy merkkiäkään ilmavassa miljöössä tai vähädialogisessa kerronnassa. Kanadalaistuotantona syntynyt ranskankielinen elokuva onkin kaikin puolin täysiverinen elokuva, joka nousi jopa Oscar-ehdokkaaksi. Kiehtovista aineksistaan ja eittämättömän tuoreesta otteestaan huolimatta elokuva jää etäiseksi ja auttamattoman hidastempoiseksi jännäriksi. Elokuvan fiktiivinen konteksti, kylmästi luonnehditut hahmot ja vapaastihengittävä tarinankuljetus yhtä aikaa kahdessa eri ajassa uhkaavatkin vetää draaman umpisolmuun, mutta ilme säilyy uskottavana ja loppuratkaisukin on verrattain tehokas, jos ei aivan hampaikas.

Erinomainen kuva ja ääni. Musiikki on pannassa, mutta vähät tehosteet toimivat dokumentaarimäisesti. Ekstroissa kuvaustunnelmia hyvin välittävä juontamaton 44-minuutinen making of, joka sekin tuntuu kuitenkin tuhlaavan minuuttejaan. Kooste on tekstitetty englanniksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Denis Villeneuve
Tarina: Wajdi Mouawad Denis Villeneuve Valerie Beaugrand-Champagne
Kuvaus: Andre Turpin
Musiikki: Gregoire Hetzel

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 252607EAN: 5706132382308

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään