DVD - Arvostelu

Winter’s Bone DVD arvostelu kansi

Winter’s Bone

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Amerikkalainen elokuvateollisuus elää omassa maailmassaan, joka ei edes realistisimmilla tasollaan ole kuin jokin kumma heijastus tai peilikuva todellisuudesta. Aika ajoin tulee sitten joku, joka kohauttaa realistisella täsmäiskulla. Tämä joku on tällä kertaa ohjaaja Debra Granik.

Oli Hollywood-tuotannossa sitten mieleen trilleri, kovaksikeitetty gangsterielokuva, huumebisneskuvaukset tai sitten perhedraama, Winter’s Bone hoitelee kaikki tarpeet.

Se kertoo keskellä Yhdysvaltoja, Ozarkissa, sijaitsevasta metamfetamiinitehtailun pesäpaikasta, jossa erilaiset sukujuonittelut ja rikollisuus kietovat yhteisöä otteisiinsa. Seitsemäntoistavuotias Ree (upea Jennifer Lawrence) joutuu pattitilaan, kun isä on oikeutta paossa ja kotitalo takuuna. Kotona on huollettavana mielisairas äiti ja kaksi pienempää sisarta. Periksi ei kuitenkaan anneta, ja tyttö lähtee liikkeelle kuin Neiti Etsivä helvetistä.

Elokuvassa näkee harvoin todella kovia ihmisiä kuin nuori Ree ja isän Teardrop-veli. Jälkimmäistä esittävästä John Hawkesista kuullaan vielä. Toki tausta Minnesotassa auttoi, mutta hyytävää menoa on tarjolla. Silti K13-merkintä on paikallaan.

Elokuva perustuu Dabiel Woodrellin romaaniin. Se voitti Sundance Film Festivalin ja Stockholm Film Festivalin parhaan elokuvan palkinnot.

Laadukas kuva ja ääni on alistettu realistisen karhealle yleisotteelle. Ratkaisu toimii. Ekstroissa 46 min. dokumentti, ohjaajan 9 min. haastattelu ja traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Debra Granik
Pääosissa: Jennifer Lawrence Isaiah Stone John Hawkes
Tarina: Debra Granik Anne Rossellini

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 253462EAN: 6416335180005

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään