DVD - Arvostelu

Raja 1918 DVD arvostelu kansi

Raja 1918

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ohjaaja koki kärsineensä vääryyttä, kun Raja 1918 ei päässyt parhaan elokuvan Jussi-ehdokkaaksi. Lauri Törhöstä sorsitaan, eikä se johdu vain siitä, että mies taannoin kehuskeli elimensä koolla lehdessä.

Harvoin suomalaisessa elokuvassa avataan uutta aihepiiriä omista ihmisoikeusloukkauksistamme tavalla, josta voi ottaa yhtymäkohtia 1990-luvun Kosovosta aina nykypäivän Tiibetiin.

Nuori vapaaherra (erinomainen Martin Bahne) joutuu luomaan tyhjästä uuden itärajan sisällissodan jälkeen. Sekasortoisesta neuvostojen maasta virtaa poliittisia pakolaisia, ja omat punikitkin pitäisi saada teloitetuksi. Tiedemiehen uraa aloitellut mies joutuu hermopaineiseen.

Varmaankin puolet koko elokuvasta on harvinaisen elämyksellinen. Ikävä kyllä päälle ympätty kliseinen rakkaustarina vie pohjan koko elokuvalta. Minna Haapkylä eläytyy aivan liian verettömästi rooliinsa kahden miehen ja aatteen väliä tapailevana opettajattarena. Tämä on aika kummallista, sillä muiden hahmojen välinen tunnetaso hallitaan loistokkaasti.

Näin ollen neljä tähteä on tiukassa lopullisen kysymyksen edessä. Haluaisiko tätä katsoa uudestaan?

Tuskinpa haluaa, mikä on harmi, sillä Jörn Donnerin tuotanto tarjoaa ajankuvallisesti, visuaalisesti ja äänellisesti loistokasta jälkeä. Elokuvassa puhutaan ruotsia, venäjää ja saksaa, mutta niitä ymmärtämätön joutuu käyttämään suomen tekstitystä. En tiedä, miten asia hoidettiin aikoinaan teatterissa. Ekstroihin on tallennettu 25 min. dokumentti, tv-mainoksia, traileri, tiiseri ja kuvagalleria. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Lauri Törhönen
Pääosissa: Martin Bahne Minna Haapkylä Tommi Korpela
Tarina: Aleksi Bardy Jörn Donner Lauri Törhönen
Kuvaus: Esa Vuorinen
Musiikki: Sergei Yevtushenko

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 6438044133851

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään