4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Jurassic World: The Fallen Kingdom

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Isla Nublarin esihistorialliset asukit uhkaavat kokea Pompejin kohtalon, mutta ryhmä dino-oikeusaktivisteja päättää tehdä asialle jotakin. Kuolevan miljardöörin avulla ryhmä saa saappaat saveen, mutta monella tapaa arvaamaton luontoäiti ja tutut kaupalliset innoittimet heittävät haaveen rattaisiin useamman kapulan.

Vauhdikkaan lapsenmielinen ja lupsakan hyväntuulinen seikkailu vetoaa teatraalisen fantastisilla kuvillaan ja puhtaalla seikkailuasenteellaan. Dinorymistelyä, tulivuori-henkistä katastrofielokuvaa ja hieman Apinoiden planeettaa yhdistävä episodi on lähempänä lastenelokuvaa kuin tiukkaa aikuisten jännäriä, mutta trippi toimii viihdyttävästi sunnuntai-iltapäivässä.

Elokuvan ennalta-arvattavasta rousseaulaisesta loppukäänteestä voi olla montaa mieltä, ainakin se johtaa uusiin sukupuutto-uhkiin eri lajeille, mutta tempaus petaa samalla mielenkiintoisen asetelman Jurassic World -trilogian kolmannelle osalle.

Huikean hyvä kuva on väritoistoltaan tirskahtelevan kylläinen ja erottelukyvyltään vakuuttavan terävä, joskin myös aavistuksen terävöitetyn oloinen. Dinosaurukset ottavat tilansa luonnollisesti ja skarppi kuva toistaa kaiken huulten juonteista tiiliseinien uurteisiin ja vaatteiden kuoseihin mallikkaasti. Jokunen otos siellä täällä lähestyy tavanomaista HD-tasoa, mutta valtaosin jälki on miellettävissä tyylikkääksi 4K:ksi. Digitaalisesti 3.4-6.5K:na kuvattu elokuva masteroitiin väitetysti 2K:na, mutta eron tavalliseen HD-kuvaan näkee tästä huolimatta selvästi 4K:n eduksi.

Tehostepainotteinen ääniraita iskee asiallisesti ja toistaa dialogin luontevasti. Musiikkiraita jää tyystin geneeriseksi, mutta ei sentään häiritsevissä määrin.

Poikkeuksellisesti ekstrat löytyvät myös 4K-version levyltä. 4K-version ekstroissa sarja Chris Prattin videopäiväkirjoja (12 min.) ja 14 lyhyttä koostetta mm. hengailusta kuvauksissa, tarinan jatkumosta, tekijöiden mietteistä, taisteluista ja tehosteista. Ekstrojen mielenkiintoisinta antia ovat yllättäen Chris Prattin videopäiväkirjat, jotka esittelevät kuvausten vähemmän tunnettuja työläisiä. Boksin sisältämä HD-version levy tarjoilee samat lisukkeet. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: J. A. Bayona
Pääosissa: Chris Pratt Bryce Dallas Howard Rafe Spall Toby Jones Ted Levine BD Wong Jeff Goldblum
Tarina: Derek Connolly Colin Trevorrow
Kuvaus: Oscar Faura
Musiikki: Michael Giacchino

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083165284

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään