DVD - Arvostelu

INLAND EMPIRE DVD arvostelu kansi

INLAND EMPIRE

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Jokin aika sitten esi-isiensä mailla Suomessa vierailleen David Lynchin ei tarvitsisi kirjoittaa elokuvaansa isoilla kirjaimilla. Sen verran hyvin hän on heiluttanut surrealistista pensseliään ja tehnyt taide-elokuvaa, jota ei oikeastaan tarvitse tajuta.

Usein riittää se, että outojen näkyjen, traumojen luomien illuusioiden ja kummien kohtaamisten kudos tuntuu jännittävältä ja jotenkin luonnollisesti ihmisten universaalista alitajunnasta ammentavalta.

INLAND EMPIRE tekee elokuvaa elokuvassa. Laura Dern loistaa entisenä tähtenä, joka saa uuden mahdollisuuden. Projekti osoittautuu kirotun puolalaisen produktion uudelleen lämmittelyksi. Todellisuus, elokuva ja illuusiot sekoittuvat.

Elokuva muistetaan ennen kaikkea jäniskohtauksistaan, joista ohjaaja ei ole suostunut sanomaan mitään. Jänikset elävät teatterimaisissa kulisseissa tylsää arkeaan. Välillä kuultava katsojien nauru saattaa antaa vihjeen. Eläimillä kuvataan yleensä ihmisiä. Välillä olemme näyttämöllä, välillä katsojina, mutta roolit sekoittuvat aina. Lynchin kunniaksi on sanottava, että hän antaa katsojan päättää, mistä on kysymys. Ja onko kysymys edes tarpeellinen.

Ohjaaja on aina osannut käyttää luovasti kuvaa ja ääntä. Levy tallentaa ilmaisun hyvin. Ekstroihin on tallennettu 14 min. haastattelu ja kolme tiiseriä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: David Lynch
Pääosissa: Laura Dern Karolina Gruszka Jan Hencz
Tarina: David Lynch
Kuvaus: David Lynch

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 172 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204575EAN: 6416335177616
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään