DVD - Arvostelu

Diamonds Are Forever – Ultimate Edition DVD arvostelu kansi

Diamonds Are Forever – Ultimate Edition

Timantit ovat ikuisia 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Connery takaisin, ja Bond tällä kertaa Las Vegasissa. Shirley Basseyn tunnari on klassikkokamaa, mutta elokuva on Sean Conneryn 007:sta huonoimpia. Tosin Ian Flemingin alkuperäisromaani oli myös tylsähkö.

Tuoreella katsontakierroksella panin kuitenkin merkille, kuinka paljon parempi toimintaelokuva tämä oli kuin sinänsä mielenkiintoinen, mutta epätasainen seuraaja Elä ja anna toisten kuolla.

Myös aiemmin kummallisina pidetty ilmiselvästi homoseksuaali konnakaksikko Mr. Kidd ja Mr. Wint (Thelonious Monkin bändin basisti Putter Smith ja näyttelijä Bruce Glover) on lisännyt ajanpatinan mukaista viehätystä. Elokuvan huumori toimii aika mukavasti, mustalla maalatulla satiirilla.

Mutta se on tullut selväksi, ettei 007-sarjan vanhimpiakaan osia viitsi katsoa yksin. Nämä vaativat seuraa. Kerrankin ei edes spoilaamisesta joudu kuriin, sillä kaikki muistavat nämä ulkoa.

Timanttiseikkailun taustalla koettiin monenlaista. Jimmy Jamesin esittämä eksentrikko etelän miljönääri Whyte luotiin Howard Hughesin inspiroimana. Broccoliin mieltynyt Hughes auttoi mm. jännittävän hissikohtauksen kuvausjärjestelyissä.

Tiffany Casen rooliin kaavailtiin Raquel Welchiä, Jane Fondaa ja Faye Dunawayta. Plenty O'Toole oli Playboy-keskiaukeamalla kunnostautunut Lana Wood, joka esiintyi aiemmin elokuvassa siskonsa Natalie Woodin kanssa John Fordin Etsijöissä.

Ultimate Edition tarjoaa tarkemman ja vähemmän kohinattoman kuvan aiempaan SE-versioon verrattuna. Aliasing-väpinää tosin näkyy esimerkiksi öljynporauslautan seinissä, ja värit tuntuvat paikoin latteilta. Tärkeä parannus on myös kuvausuhteessa, sillä aiempaa SE-versiota oli kropattu alhaalta, ylhäältä ja oikealta. Alkutekstit esitetään tosin korkeammalla kuvasuhteella. Uudet äänimiksaukset soivat tyylikkäästi.

Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, yhteensä 82 min. dokumentit, kaksi traileria, kolme tv- ja radiomainosta, interaktiivinen opas ja kahdeksan sivun triviavihko. Mukana on kahdeksan minuuttia poistettuja kohtauksia, joissa mm. Sammy Davis Jr ja kuuluisa Ford Mustang Mach 1:llä tehty kahden renkaan ajokohtaus alkuperäisessä muodossaan. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Guy Hamilton
Pääosissa: Sean Connery Jill St. John Charles Gray Lana Wood
Tarina: Ian Fleming Richard Maibaum Tom Mankiewicz
Kuvaus: Ted Moore
Musiikki: John Barry

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1971Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 80253EAN: 7391772398376

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään