Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Warcraft: The Beginning - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Warcraft-yhteisön imun välttäneenä on ilo havaita, että pelin maailmasta on löytynyt vivahteikas kasvutarina, jonka suuresta konfliktista löytyy - kaiken kataklismisen rymistelyn lomasta - monitahoinen tarina, jossa kunnianhimo, kunnia ja elämänjano nivoutuvat mielekkääksi seikkailuksi. Örkit eivät ole tässä vain yksiulotteinen uhka, pelkkä maan tuhoamaan tullut heinäsirkkaparvi, vaan ihmisten tapaan oma sivilisaationsa, joka yrittää luovia tiensä eteenpäin.

Elokuva tunnustautuu heti nimestään lähtien saagan aluksi, mutta tähän nähden vauhtiin päästään ansiokkaan vauhdikkaasti ja tarinan kaarikin on palkitseva ilman itseriittoiseen cliffhangeriin turvautumista. Kokonaisuus kieltämättä maistuu aluksi LOTR:in ja Narnian tarujen risteytykseltä, mutta vähitellen näiltä tulilta nousee ilahduttavan vetreä ja lupaava fantasiaseikkailu.

3D-kuva nappaa mukaansa ilman montaakaan raflaavaa kikkaa. Satumainen miljöö piirtyy silmien eteen kauniisti ja ottaa tilansa luontevasti. Suhteessa tähän 2D-kuva tuntuu lattealta ja jopa hieman pehmeältä kun tilakuvan tuoma jäsentyneisyys jää Transformersien tavoin 2D-puolella saavuttamatta. Elokuva perustuu suurelta osin motion capture -kuvaan, minkä päälle itse hahmot on luotu tietokoneella. Tietokoneella luodut örkit näyttävätkin erehdyttävän uskottavilta kasvojen ilmeitä myöten. Tämä tietokonelähtöisyys on isolta osin selitys mainiolle 3D-kuvalle.

Komea ääniraita on kaikkea mitä spektaakkelilta odottaa: teatraalisen musikaalinen, mielikuvituksekkaan vivahteikas ja tarpeen tullen uskottavan yrmy.

3D-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös 2D-versio ekstrojen kera omalla levyllään. Pieniin pätkiin silvotuissa, mutta sinällään asiallisissa ekstroissa nähdään poistettuja kohtauksia (14 min.), mokia (3 min.), teaseri ja koosteet tarinasta (5 min.), näyttelemisestä (6 min.), puvustuksesta (6 min.), motion capturesta (7 min.), tehosteista (5 min.), stunteista (5 min.), fanituksesta (7 min.) ja Madame Tussaudsin Warcraft-näyttelystä (8 min.). Sokerina pohjalla tarinaa täydentävä animoitu sarjakuva (54 min.). Elokuva on julkaistu myös 4K/UHD-julkaisuna. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Duncan Jones
Pääosissa: Travis Fimmel Paula Patton Ben Foster Dominic Cooper Toby Kebbell Ben SchnetzerRob Kazinsky Daniel Wu
Tarina: Charles Leavitt Duncan Jones
Kuvaus: Simon Duggan
Musiikki: Ramin Djawadi

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083088767

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään