Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Brimstone

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Haudanvakavalla otteella ja kolkon uskottavalla ilmeellä etenevä länkkäri kertoo mykän naisen (Dakota Fanning) karun tarinan. Naisen itselleen ja uusioperheelleen luoma arkinen onni järkkyy kun näiden syrjäisille kotiseuduille saapuu koston enkelin viittaa kantava pastori (Guy Pearce). Kärsimyksellä on syvemmät juuret kuin ensialkuun uskoisi.

Kylmäävä trilleri ei kaihda väkivaltaa ja vatsaavääntäviä tilanteita, jotka on istutettu komean kylmään lännen miljööseen. Hollantilaistuotantona syntynyt elokuva on jakanut maailmalla mieliä keräten sekä kehuja elokuvajuhlilta että haukotuksia kriitikoilta. Verkkaisesti etenevä tarina tuntuu yliluonnollisen kauhutarinan ja Cape Fearin perioditulkinnalta, joka kylmää yhtä helposti niskavilloja kuin sydämiä.

Visuaalisesti virkeä elokuva jää lopulta tiukkaotteiseksi, mutta samalla teatraalisen kömpelöksi ja tarkoitushakuisen vastenmieliseksi esitykseksi. Mementomaisella takautuvien näytösten rakenteella avautuvan tarinan käänteissä ei tunnu olevan sen enempää ajatusta kuin vatsanpohjan sekoittaminen, eikä avautuva vyyhti lopulta ole erityisen koukuttava. Kokonaisuus on mekaaninen ja ylipitkä eepos, joka kiehtoo komealla miljööllään ja arvoituksellisella asenteellaan, mutta ei kanna koko painolastiaan kunnialla. Jokainen tarinan näytös on edeltäjäänsä vastenmielisempi, ja kolmas kaiken taustoittava osa suorastaan kuvottava. Viimeinen surkuhupaisaksi kääntyvä näytös ei onnistu valkopesemään onttoa ja tyhjää tekelettä. Lopulta tätä voisi luonnehtia taidokkaasti tehdyksi irvokkaaksi lännenloruksi, joka jättää likaisen jälkimaun. Kesiverto länkkäri tämä ei ole sen enempää hyvässä kuin pahassakaan.

Taidokas kuva on väritoistoltaan syksyisen jäätävä ja erottelukyvyltään erinomainen. Kuvaus on kuvakulmia ja lavasteita myöten komeaa. Näin myös lämminsävyisemmissä takaumissa. Kireän synkkäsävyinen ääniraita pitää dialogin minimissään ja katsojan pulssin epävakaana. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Koolhoven
Pääosissa: Dakota Fanning Guy Pearce Emilia Jones Carice Van Houten Kit Harrington Emilia Jones Paul Anderson William Houston Ivy George Bill Tangradi Jack Roth Jack Hollington Vera Vitali Carla Juri
Tarina: Martin Koolhoven
Kuvaus: Rogier Stoffers
Musiikki: Tom Holkenborg

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 148 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083137052

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään