Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

World War Z - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

YK:n lukuun maailman kriisipesäkkeitä kiertänyt tutkija (Brad Pitt) joutuu piikkipaikalle kun äkillinen epidemia alkaa muuttaa ihmisiä vesikauhuisiksi mätäkimpuiksi. Virusdekkarin ja zombie-mätön näpsäkästi yhdistävä elokuva ei typistä epidemian syntymekanismia alkuintroksi vaan hivuttautuu askel askeleelta kohti tapahtumien syitä ja mahdollista vastalääkettä.

Elokuva luo hienosti tunnelmaa tarjoilemalla kaikki genren vakiokohtaukset, mutta myös runsaasti omia aivoituksiaan yllättävän vetreässä kuosissa. Rymistelyä riittää maalla ja ilmassa, mutta toiminta pysyy tarinankuljetuksen vaatimissa sfääreissä ja niin tilanteet kuin miljöötkin virkeinä. Philadelphiasta Korean demilitarisoidulle vyöhykkeelle ja suljettuun Jerusalemiin vaihtuvat tapahtumapaikat ovat kuin James Bondista konsanaan, eikä tätä pysty ainakaan haukkumaan klaustrofobiseksi budjettikyräilyksi. Raflaavan nimen herättämiin ennakko-odotuksiin nähden lopputulos on erittäin positiivinen yllätys.

Tarinan lupailema selitys jää lopulta pitkälti uupumaan, mutta tässä löydetty oivaltava taistelumahdollisuus on sekin enemmän kuin genressä yleensä. Koherentin alkutarinan puuttuminen kieltämättä hieman keskipäistää tätä, mutta toisaalta napakka loppu ja muutama tavanomaista raadollisempi käänne riittää herättämään respektiä. Hyvä tunnelma. Teatteriversio.

Kylmän sinisin ja vihertävin sävyin värjätty kuva on kiitettävän terävä ja hektisimpiä otoksia lukuun ottamatta myös hallitun vakaa. Tiukimmassa zombie-vyörytyksessä ainakin aktiivi-3d:llä tuntuu olevan hieman vaikeuksia pitää kuosinsa. Tilavaikutelma luo asiallisesti syvyyttä, mutta aidolta tilakuvalta tämä ei koskaan aivan vaikuta - eikä sitä olekaan. Ääniraita on hienosti mukana tunnelmissa. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Marc Forster
Pääosissa: Brad Pitt Mireille Enos James Badge Dale
Tarina: Max Brooks Matthew Michael Carnahan J. Michael Straczynski Drew Goddard Damon Lindelof
Kuvaus: Ben Seresin
Musiikki: Marco Beltrami

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431040670

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään