DVD - Arvostelu

Miral DVD arvostelu kansi

Miral

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Lähtökohtaisesti mielenkiintoinen ruohonjuuritason kuvaus lähi-idän konfliktista usean naisen tarinoiden kautta. Elokuvan ainekset ovat hyvät ja käsittelyn sävy kaikista traumoista huolimatta ilahduttavan toiveikas, mutta harmillisesti kokonaisuus ei pysy kasassa kuoppaisella tiellä.

Elokuvan kerronta - kuten myös kuvaustyöskentelykin - on poukkoilevaa ja ylikuormitettua. Tarpeettoman kaukaa aloittava tarina junnaa alkupohjustukselta tuntuvissa tapahtumissa liki 40 minuuttia ennen kuin on todella Freida Pinton ja Alexander Siddigin vuoro. Myös muissa hahmoissa on eloa, mutta ennen tätä kaksikkoa tapahtumilta puuttuu luonteva ja vetovoimainen kiinnekohta. Pinton näyttelemän kapinallisen teinitytön, tämän isän (Siddig) ja molemmin puolin rintamalinjoja tulevien kavereiden ympärille muodostuu mielenkiintoinen verkko, mutta elokuva ei saa tästä riittävästi irti.

Hajanainen elokuva onnistu lopulta vakuuttamaan elämän yksityiskohdillaan, mutta hapuilevan draaman teho jää puolitiehen. Elokuva sisältää ehkä useamman hyvän elokuvan alkiot, mutta ei yhtään täysipainoista elokuvaa.

Heiluvalta käsivaralta kuvattu elokuva on väritoistoltaan voimakkaan tyylitelty ja monin paikoin tarkennus menee huti. Taiteellinen ilme lienee tavoiteltu, mutta erityisen kauniiksi tai helposti seurattavaksi jälkeä ei voi kehua. Miljöö toistuu silti uskottavasti ja kuvauksellisesti. Simppeli ääniraita toistaa dialogin mukisematta. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Julian Schnabel
Pääosissa: Freida Pinto Alexander Siddig Willem Dafoe Vanessa Redgrave
Tarina: Rula Jebreal (omasta romaanistaan)
Kuvaus: Eric Gautier

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 252605EAN: 5706132388263

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään