4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Mission: Impossible - Fallout

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Mahdottomien tehtävien mahdollistaja, käymättömien soppien kävijä ja virallisesti kiellettyjen jahtien nimetön ajokoira, Ethan Hunt, palaa estradille venäläistä plutoniumia jahtaavana superagenttina. Hannibal Lecter ja Ernst Stavro Blofeld tutisisivat molemmat saappaissaan, mutta näiden onneksi nyt kiikarissa on tavanomaisempi anarkistikonna, joka on pesiytynyt Pariisiin.

Vetreä agenttijännäri jättää aivosolut sopuisasti narikkaan ja vääntää toimintavaihteen kaakkoon perin viihdyttävin seurauksin. Viisikymppiseksi hämmentävän viirili Tom Cruise ottaa pomppuisan rallinsa pääosan uskottavasti, ja vaikka stunttien fysiikkamallinnusta ei kannata analysoida tai juonen koukeroihin liikaa keskittyä, on kokonaisuus ihastuttavasti elokuvasarjan parasta antia vuosiin, ehkä jopa koskaan.

Tekijätiimi kertoo pyrkineensä luomaan saagalle eeppisen näytöksen, ja tämä myös näkyy tapahtumien ja puitteiden skoopissa, mutta yhtä ilahduttavasti myös hitusen perus-popcornin ylittävästä asenteesta kokonaisyrityksessä. Tämä on nätti ja viihdyttävä toimintaseikkailu, joka tuskin yllättää sarjan faneja, mutta kykenee ehkä ihastuttamaan monia meistä.

Voimakkaan filmirakeensa taitaen kantava kuva on jäsentynyt, miellyttävän värikylläinen ja vakaa. Aidon filmimäinen kuva on näyttävä ja viimeistä piirtoa myöten Hollywoodi-karkiksi maalattu, mutta parhaasta 4K:sta ei kauttaaltaan ole kyse. Kuva on kaikkinensa ilmeikäs ja mustemaisen rosoinen, mutta vain IMAX-teattereita varten kuvatuissa osioissa on 4K:n veroista potkua. Nämä osiot esitetään muusta elokuvasta poiketen kuvasuhteella 1.90:1. Sama pätee myös väritoistoon, joka ei keskimäärin lunasta HDR-leimaa vaikka luontevasti tonttinsa hoitaakin. Huhujen mukaan elokuva masteroitiin 4K-tasossa, joten teoriassa kyse voi olla aidosta 4K:sta, mutta tältä ei ikävä kyllä näytä.

Elegantin iskevä ja ihastuttavan täysipainoinen ääniraita toimii kaikissa tilanteissa. Dialogi tulee puhtaasti lähelle, toiminta iskee kuten odottaa sopii ja tuore musiikkiraita soljuu tunteella.

Kolmen levyn boksi sisältää 4K- ja HD-versiot omilla levyillään, sekä kolmannen lisukelevyn. 4K-version levy on ekstraton, mutta HD-version kaveriksi on tarjolla kolme tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja ja Cruise, ohjaaja ja leikkaaja Eddie Hamilton, säveltäjä Lorne Balfe) ja puhdas musiikkiraita. Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy tunnin mittainen making of, poistettuja kohtauksia kommentein, traileri, valikoituja storyboardeja ja kaksi koostetta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Christopher McQuarrie
Pääosissa: Tom Cruise Henry Cavill Ving Rhames Simon Pegg Rebecca Ferguson Sean Harris Angela Bassett Michelle Monaghan
Tarina: Christopher McQuarrie
Kuvaus: Rob Hardy
Musiikki: Lorne Balfe

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745745
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään