4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Westworld - 1. kausi

Westworld Season One: The Maze 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Michael Crichtonin (mm. Jurassic Park) tarinaan pohjautuva HBO-sarja herättää henkiin robottien miehittämän villin lännen huvipuiston, jonne rikkaat tulevat toteuttamaan itseään ilman tosimaailman sääntöjä ja seuraamuksia. Tieteisjännäriä ja länkkäriä maukkaasti yhdistävä sarja luotaa poikkeuksellisen tyhjentävästi ihmisyyden olemusta, eikä päästä sen enempää katsetta kuin hoksottimiakaan vapaalle ennen viimeisiä lopputekstejä. Jos silloinkaan.

Crichtonin samannimiseen esikoisohjaukseen (1973) perustuva sarja on huikea tapaus, jonka luoma mielikuvituksekas miljöö ja karmaisevat tapahtumat kisaavat katsojan huomiosta kilvan fantastisen ajatusleikin kanssa. Rautaisesti käsikirjoitettu sarja pelaa korttinsa lähellä rintaa, eikä yksikään tarinan runsaista käänteistä ole ennaltaselvä tai yhdentekevä. Arviolta 100 miljoonaa dollaria maksanut sarja myös näyttää viimeistä pisaraa myöten komealta, ja luo hallitun dekadentin miljöönsä näyttävän suurieleisesti. Tämä on täyttä dynamiittia 10 jakson ajan.

Sarjan toisen kauden on määrä alkaa kotimaassaan Yhdysvalloissa alkuvuodesta 2018. (IJ)

Kokoelma sisältää 4K- ja BD-versiot, joten teknisiä eroja on helppo verrata. Innokkain panee myös HBO Nordic -version pyörimään ja pohtii, onko striimaus-kuvan laadussa eroa. UHD-kuva on hyvin näyttävä ja värikylläinen, kun sitä katsoo LG:n 65 tuuman Oled-televisiosta.

Uudet tuotannot hyötyvät siitä, että ne luultavasti on jo alun perin kuvattu filmille ja skannattu 4K:lle, eivätkä ole osin keinotekoisia siirtoja. Yleissävy on tosin aika tumma, mutta eipä kirvele silmiä. Tarkkuuden ero on suorastaan dramaattinen verrattuna BD:hen. Se puolestaan toistaa joissain tapauksessa kasvojen varjostetut sivut valoisammin. Jos esimerkiksi vertaa ensimmäisessä verantakohtauksessa sivuvalaistusta Doleresin isän (Louis Herthum) kasvoihin, tämän huomaa selvästi. Samalla kasvojen yksityiskohdat ovat suorastaan puuromaiset 4K:hon verrattuna.

Westworld sisältää paljon yksityiskohtaisia suuria kuva-aloja (maisemat, karjanajot, ihmiset pääkadulla), joten tätä voi kyllä suositella ensimmäiseksi tutustumiseksi uuden tekniikan ihmeisiin.

Äänentoisto jää tavallaan sivuosaan, koska vahvistimeni ei tue Atmosta, mutta kaikki tuntuu toimivan tehokkaasti ja rapeasti erottelevasti molemmissa versioissa kuten pitääkin.

Kaikkiaan kuusi levyä. Ekstroihin on tallennettu kymmenkunta pienoisdokumenttia ja kooste mokaotoksia. Mukana ei ole BD-kokoelman "Corporate Guidebook" -lehtistä puiston uusille työntekijöille. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Nolan Lisa Joy
Pääosissa: Evan Rachel Wood Jeffrey Wright Thandie Newton Jimmi Simpson James Marsden Anthony Hopkins Ed Harris Luke Hemsworth Sidse Babett Knudsen
Tarina: Jonathan Nolan Lisa Joy Michael Crichton
Musiikki: Ramin Djawadi

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 616 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
2160p UHD 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740825

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään