Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä

Eat Pray Love 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Julia Roberts pakenee harmaata avioliittoaan Italiaan, Intiaan ja Balille johtavalle elämysmatkalle, jonka tarkoituksena on löytää kadonnut elämän ilo. Ruoka, viini ja suuren seikkailun lumo ovat mitä oivallisempia antimia elämänmyönteiselle draamalle. Tämä elokuva vastaa näihin mielikuviin vain osittain.

Odotuksiin nähden elokuva käyttää yllättävän suuren osan kestostaan päähenkilönsä arkisen ahdistuksen pohjustamiseen, ennen kuin pääsee päätarkoitukseensa nautintojen etsimiseen. Virheettömästi kuvitettu matka tuntuu - Julia Robertsin hahmon naurun lailla - harmillisen väkinäiseltä, ja kepeys jää välittymättä vaikka tapahtumat sinällään ilmavien nuottien mukaan etenevätkin. Teemoiltaan koskettava ja kuvitukseltaan kaunis elokuva on lopulta kuin hyvä kouluaine: täyttää kaikki yksittäiset vaatimukset, mutta suurempi taika jää uupumaan.

Levyltä löytyy sekä alkuperäinen teatteriversio, että tässä arvioitu viitisen minuuttia pidempi ohjaajan versio.

Upean tekstuurikas kuva herkuttelee herkästi valaistuilla vistoilla kohdekaupunkiensa yli ja lähikuvilla ruoanlaittoaskareista. Italian matkailumainoksena ja kulinarismin ylistyslauluna elokuva edustaa ylintä aatelia. Teknisesti kuva jää kuitenkin selvästi täydellisestä: erinomaisen hallittu ja väritoistoltaan elegantti kuva näyttää monin paikoin häiritsevän photoshopatulta ja epäluonnollisen hehkuvalta. Omituisin esimerkki nähdään kahden naisen kävellessä alussa pitkin New Yorkin katuja, mutta myöhemminkin etenkin valkoiset pinnat elävät erikoisesti. Efekti on varmasti tarkoituksellinen, mutta yhdistettynä pääosin pehmeäksi jäävään toistoon tämä ei ole omiaan herättämään mielikuvaa HD-kuvasta. Virkeä ääniraita on musikaalinen ja levittäytyy siten myös hyvin tilaan. Häviöttömästä DTS-HD Master Audio -ääniraidasta on vaikea löytää moitittavaa.

Ekstroissa musiikkivideo ja sarja koosteita tekijöiden mietteistä ja elokuvan taustoista. Ekstrojen parasta antia on kuulla Julia Robertsin hahmon pohjana olevan Elizabeth Gilbertin mietteitä vuoden mittaisesta reissustaan, mutta nämä jäävät harmillisen vähälle huomiolle. Lisäksi elokuvan voi katsoa nettipohjaisen triviaraidan maustamana. Ekstrat esitetään HD-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ryan Murphy
Pääosissa: Julia Roberts James Franco Richard Jenkins Viola Davis Billy Crudup Javier Bardem
Tarina: Ryan Murphy Jennifer Salt (Elizabeth Gilbertin kirjasta)
Kuvaus: Robert Richardson
Musiikki: Dario Marianelli

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Julia Roberts etsii elämäänsä uutta kipinää muun muassa Italian lämpimän auringon alta
Julia Roberts etsii elämäänsä uutta kipinää muun muassa Italian lämpimän auringon alta
Kuva kuin Disney-piirrettystä Kaunotar ja Hirviö
Kuva kuin Disney-piirrettystä Kaunotar ja Hirviö

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 140/146 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 240736EAN: 5051160278179

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään