DVD - Arvostelu

Madagascar DVD arvostelu kansi

Madagascar

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Hauskin animaatioelokuva sitten Shrekin ja Nemon. Neljä New Yorkin keskuspuiston eläintarhan kasvattia herää haaksirikkoutuneena Madagascarin saarella, missä päiväohjelma ja pelisäännöt ovatkin tyystin erilaiset kuin kotihäkissä.

Meno on suorastaan hervotonta, eikä vitsien, sketsien ja leffaviittausten (mm. Cast Away, Apinoiden planeetta ja kaikki vankilapakoelokuvat) ryöpytys pysähdy kuin lyhyiden hengähdystaukojen ajaksi.

Erityisen hauskan lisän kavalkadiin tuovat juonivat pingviinit, jotka miltei onnistuvat varastamaan shown samaan tapaan kuin orava Ice Agessa. Tässä kuitenkin kaikki hahmot ovat hauskoja – ja mikä vielä yllättävämpää myös itse tarina toimii nikottelematta.

Erinomainen kuva on ajoittain hitusen pehmeä, mutta muutoin virheetön. Väritoisto on kauttaaltaan upean sävykästä ja vakuuttaa niin New Yorkin öisille kaduille kuin viidakon vaihteleviin olosuhteisiin sijoittuvissa kohtauksissa. Jälki on niin ikään moitteettoman levollista, eikä havaittavaa värinää esiinny.

Niin sisällöllisesti kuin teknisesti ensiluokkainen ääniraita on tarjolla DD5.1-muodossa englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Petteri Summasen johdolla toimiva suomenkielinen dubbaus on varsin kelvollinen, mutta tälläkin kertaa alkuperäisen raidan tunnelmaa on vaikea päihittää. Englanninkielinen äänityöskentely on kauttaaltaan mahtavaa seurattavaa, mutta etenkin David Schwimmer aneemisena, lääkepumpattuna kirahvina ja Sacha Baron Cohen, alias Ali G, viidakon itserakkaana kuninkaana, onnistuvat ratkiriemukkaasti. Myös musiikkinumerot ja ääniraita muutoinkin toimivat miellyttävän eloisasti.

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa making of (23 min.), mokia (2 min.), dokumentit dubbauksesta (8 min.), animoinnista (5 min.), Madagascarista (8 min.), kuvagalleria ja hyvä ohjaajien kommenttiraita. Ekstrojen kohokohta on kuitenkin pingviinien oma elokuva (anamorfinen laajakuva/DD5.1/12 min.), jolla nämä luontaiseen smokkiin verhoutuneet kommandot seikkailevat jouluisessa hengessä. Myös lyhytelokuva on dubattu ja tekstitetty moitteettomasti, ja tarjolla on jopa pingviinien hupikommenttiraita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Eric Darnell Tom McGrath
Pääosissa: Ben Stiller Chris Rock David Schwimmer Jada Pinkett Smith Sacha Baron Cohen Cedric The Entertainer Andy Richter
Tarina: Mark Burton Billy Frolick Eric Darnell Tom McGrath
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 200743EAN: 5050583023779

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään