DVD - Arvostelu

Sideways DVD arvostelu kansi

Sideways

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Uskokaa nyt ihmiset, en ole viinireissuilla koskaan edes kuullutkaan, että jollakin olisi käynyt nk. flaksi. Varmaankin työreissut ovat erikseen, mutta silti: elokuvissa, varsinkin hyvissä, on kaikki mahdollista.

Suloisenkipeä keski-ikäisyyden kuvaus kertoo golf- ja viinilomalle lähtevistä viininystävistä, joista entinen tv-näyttelijä (Thomas Haden Church) saa naisseuran lisäksi moottoripyöräkypärästä päähänsä. Nössömpi ja viineistä tietävämpi (Paul Giamatti) kohtaa elämänsä rakkauden (yhä häkellyttävän kaunis Virginia Madsen).

Elokuvan vaikutus oli niin vahva, että lähimpänä Los Angelesia sijaitseva laatuviinialue Santa Barbara täyttyi turisteista, Pinot Noir –lajikkeen suosio nousi moninkertaiseksi ja Merlot joutui ahtaalle.

Elokuvan viinitiedolliset epäloogisuudet ihme kyllä lisäävät vetovoimaa. Miles haukkuu merlotit maanrakoon, mutta ylistää heti perään St.Emilionia, jonka tärkein lajike ei ole Cabernet Sauvignon, vaan juuri tämä Merlot. No, uuden maailman merlot onkin asia erikseen.

Elokuva on kerännyt paljon kehuja, mutta olen huomannut, etteivät monet naiset tästä pidä. Perusasetelma on myrkkyä feministeille, mutta myös monille muillekin.

Laadukas, hieman rakeinen kuva ja maltilla rakennettu ääniraita. Ekstroissa näyttelijäparin kommenttiraita ja seitsemän min. dokumentti. Lisäksi mukana on seitsemän pidennettyä tai poistettua kohtausta. Ekstratoiminto kestää 16 min., mutta todelliset leikkaukset ovat pienempiä, sillä mukana on selvyyden vuoksi elokuvaan päätynyttä materiaalia. Leikattujen kohtien kappaleluvut kerrotaan, mikä helpottaa asiaa vielä entisestään. Olisipa näin joka levyllä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Alexander Payne
Pääosissa: Paul Giamatti Thomas Haden Church
Tarina: Rex Pickett Alexander Payne Jim Taylor
Kuvaus: Phedon Papamichael
Musiikki: Rolfe Kent

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 111534EAN: 6438044062052
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään