4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Alien Covenant

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kymmenen vuotta Prometheuksen jälkeen 2000 ihmistä matkaa kryo-unessa avaruuden halki perustamaan siirtokuntaa kaukaiselle planeetalle. Matka keskeytyy tutuin kääntein ja pieni loittoryhmä päätyy sateiselle muinaisplaneetalle arvattavien vastoinkäymisten saattelemana, mutta näistä käynnistyvä eksistentialistinen taistelu on yllättäen edeltäjiään filosofisempi. Veri lentää ja lima valuu, mutta nyt pakokauhun vallassa säntäilevät aivosolut yrittävät löytää logiikkaa kaiken megalomanian takaa.

Siirtokuntalaisten mukaan ottaminen antaa mukavasti lisäväriä avautuvalle galaktiselle saippuaoopperalle, ja vaikka tunnelma ei alkuperäisen trilogian statusta uhkaakaan on kyseessä mainio välivaihe tarustolle. Elokuva tuo monella tapaa mieleen Jurassic Parkin jatko-osat ja King Kongin Skull Islandin, mutta näiden tapaan tarjotun viihteellisen spektaakkelin lomaan on pyritty uuttamaan pientä filosofista mielenkiintoa, paikoin jopa onnistuneesti. Kyse on silti mitä suuremmissa määrin kesän kauhupätkästä, jonka nostattamia ajatuksia on hyvä puida tuopin ääressä elokuvan jälkeen - sitä ennen tapahtumiin ja hahmojen edesottamuksiin kannattaa suhtautua verrattain anteeksiantavasti. Edellisosan kartoittajakaverusten kaltaisia huteja ei tällä kertaa tosin hahmojen uskottavuudessa nähdä, mutta tarinan muutamat yllätykset on sen sijaan verhoiltu sangen vaatimattomasti. Kokonaisuutena tämä on erinomainen trippi.

Tarkkuudeltaan kiitettävä ja väritoistoltaan erinomainen kuva on synkkä, kostea ja kolkko - kaikkea mitä miljöö vaatii. Selvästi 2K:na masteroitu kuva ei edusta aitoa 4K:ta, mutta yltää tästä huolimatta erityisesti HDR-väritoistoltaan komeaan jälkeen. Toisto jää 4K:n erottelukyvystä, mutta suttuiseksi antia ei kannata erehtyä luulemaan. Elokuvan vettä tihkuvat toismaalliset vistat ja sarjan kolmannesta elokuvasta muistuttavat luostarimaiset miljööt vetävät vaivatta mukaansa. Vähin elein iskunsa tarjoileva ääniraita on sekin toimensa tasalla.

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita. Boksista omalta levyltään löytyvän HD-version ekstroissa lisäksi mm. poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, tuotantogalleria ja sarja koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Michael Fassbender Katherine Waterston Billy Crudup Danny McBride Demian Bichir
Tarina: Jack Paglen Michael Green
Kuvaus: Dariusz Wolski
Musiikki: Jed Kurzel

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112740467

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään