Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Manchurian Candidate

Manchurian kandidaatti 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

John Fogertyn ”Fortunate Sonin” uudella versiolla osuvasti alkava trilleri tuntui ennakkoon turhalta tekeleeltä, koska John Frankenheimerin kekkoslandiassamme kiellettyä kylmän sodan klassikkoa ei käy ylittäminen. Eipä niin, mutta ohjaaja Demme siirsi tarinan 1950-luvun alun Koreasta Irakin sotien kontekstiin, jolloin poliittinen paine on tuore ja tuntuva.

Alkuperäistä elokuvaa on pidetty yhtenä suurimpina oidipaalisena ja freudilaisina naisvihan ilmentymänä, mutta nyt mennään siitäkin ylitse.

Näyttelijäsuoritukset ovat erinomaiset, vaikka Meryl Streep toki jääkin sardonisen Angela Lansburyn jo yli 40 vuotta vanhasta suorituksesta.

Laadukas teräväpiirtokuva, joka tekee kunniaa elokuvan viitseliäälle kuvaukselle. Toisto on tyylikkään tummasävyistä ja yksityiskohtaista, vaikka monin paikoin piirto jääkin aivan hitusen pehmeäksi. Kohinaa on havaittavissa, mutta häiriöksi asti tästä ei ole. Molemmat ääniraidat selviävät tehtävästään kunnialla, mutta DTS-variantti vaikuttaa hivenen luonnollisemmalta.

DVD:ltä tutuissa ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittaja Daniel Pynen analyyttinen kommenttiraita, asiallisen tiivis making of (14 min.), dokumentti näyttelijävalinnoista (12 min.), poistettuja kohtauksia parivaljakon kommentein (12 min.), pieleen menneestä otoksesta käyvä Liev Schreiberin kuvaustesti (3 min.), haastatteluita ohjaajan kommentein (10 min.), ja traileri HD-muodossa tilaäänin. Ekstrat on kommenttiraitaa lukuun ottamatta pääosin tekstitetty suomeksi. (PS/IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Demme
Pääosissa: Denzel Washington Meryl Streep Liev Schreiber Jon Voight
Tarina: Richard Condon George Axelrod Daniel Pyne Dean Georgaris
Kuvaus: Tak Fujimoto
Musiikki: Rachel Portman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110832EAN: 7332431994164

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään