Kino - Arvostelu

Swinging Safari

Australialainen rantakaupunki, 1970-luku. Ajan henki on äärimmäisen vapautunut. Varakkaat ystäväpariskunnat nauttivat kesälomastaan. Lapset tirkistelevät vanhempiensa touhuilua silmät soikeina.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Stephan Elliott soimaa 70-lukulaista vanhemmuutta. Pohjavire on kostonhimoinen, kauna henkilökohtainen. Äitien ja isien ryypätessä ja komennellessa, lapsijoukko kasvaa vinoon. Kun rajoja ei vedetä itselle, ei niitä kyetä vetämään jälkikasvullekaan.

Leikkaustekninen kerronta lainaa modernista Hollywood-komediasta. Kertojaääni poukkoilee ja kiirehtii. Haluttaessa hauskuuttaa monin tavoin, keskiviiva ja pääajatus katoavat. Sisäistämisprosessi muodostuu raskaaksi, tarttumapinta katoaa - vähintäänkin katsojalta. Köyteen sidottu lemmikkikilpikonna sekä rannalle ajautunut sinivalas toimivat symboleina, siinä kaikki.

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert -hittinsä kanssa neljännesvuosisata sitten Rakkautta ja Anarkiaa -messuilla vieraillut Stephan Elliott saapuu uutukaisensa kera samoihin ympyröihin. Aavikon prinsessan kaltaiseen riemujuhlaan ei ole aihetta. Swinging Safari on kelvoton komediasilppu, jossa sisältö piiloutuu holtittomaan ilmaisutapaan.

Elokuva esitetään suomenkielisin tekstityksin. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Stephan Elliott
Pääosissa: Guy Pearce Kylie Minogue Radha Mitchell Julian McMahon Darcey Wilson Jeremy Sims Asher Keddie Jack Thompson
Tarina: Stephan Elliott

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: R&A 2018 
  
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (R&A 2018) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään