Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Jungle Book

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

En ole vielä käynyt katsomassa uutta Tarzania, mutta jos se onnistuu läheskään yhtä hyvin kuin toinen Romules ja remus –legendan seuraaja,Viidakkokirja, yllätyn. Yllätys oli tämäkin, sillä tarina on kaikille tuttu, ja siitä on tehty erinomaiset versiot jo aiemmin: Zoltan Kordan näytelmäelokuva 1942 ja Disneyn animaatio 1967.

Oikeastaan mitään muuta suunnitelmaa ei tekijöillä voikaan olla kuin panna katsoja ihmettelemään, miten paljon tarinasta uskalletaan poiketa ja mihin puolestaan dramaturginen paine lastataan.

Kaikkein tärkein on kuitenkin oikea tunnelma. Se on tallella. Pääosa on vaikea, mutta Neel Sethi suoriutuu siitä sympaattisella tavalla.

Animaatioklassikon tähti oli George Sanders Shere Khanin äänenä, mutta eipä heikosti mene nytkään, vaikka Idres Elba toiseksi jääkin. Bill Murray Baloon äänenä on nyt aiempaa ovelampi ketku ja Ben Kingsleyn Bagheera entistä tosikompi vyö ja henkselit –hahmo (jos musta pantteri käyttäisi housuja). Scarlett Johanssonin Kaa-python jää näille selvästi.

Tietokoneanimoidut eläimet ovat huikeita teknisinä suorituksina, mutta ne ovat samalla perin hauskoja.

Tämän version kohokohtia on King Louie, joka ei aiempien versioiden tapaan ole oranki, vaan sen

esi-isä, kolmimetrinen Gigantopithecuses. Christopher Walken tekee äänenä elämänsä rooliin laulaen jazzia niin, että Louis Amstrongkin hyväksyisi. Elokuvafanit hykertelevät, kuinka hahmoon on kaiken huipuksi otettu vaikutteita Marlon Brandon kuulusta improvisaatiosta eversti Kurtzina elokuvassa Ilmestykirja. Nyt.

Eikä tämä tähän loppu. Popup-kirjoista idean ottaneet lopputekstit kannattaa katsoa loppuun saakka.

Jo peruskuva tuntuu kolmiulotteiselta, sillä viidakon varjoja ja kasvillisuutta kuvataan tai kaiketi tuotetaan taiten. Mutta 2D ei tee päätä kipeäksi. Myös ääniraita on referenssitasoa. Onnkesi suomidubbia ei ole tallennettu, sillä Disneynkin kategoriassa ääninäyttely on huikeaa kuunneltavaa. Ekstroihin on tallennettu 46 min. dokumentit ja kommenttiraita. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jon Favreau
Pääosissa: Neel Sethi Bill Murray Ben Kingsley Idres Elba Lupiota Nyongo Christopher Walken
Tarina: Justin Marks Rudyard Kipling (r)
Kuvaus: Bill Pope
Musiikki: John Debney

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: DTS-ES 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418482398

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään