4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Kong: Skull Island

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Uusi King Kong välttää viisaasti aiempien filmatisointien tallaamat nurmet ja keskittyy megagorillan kotisaaren ihmeisiin. Peter Jacksonin versio näytti jo väläyksen tarunhohtoisesta saaresta, mutta nyt kasvuhormonin pillastamien jättikokoisten ötököiden, liskojen ja muiden elämänmuotojen kanssa tehdään tuttavuutta toden teolla. Siinä sivussa kuningas Kongin roolikin ymmärretään paremmin.

Elokuva keskittyy fantasian sävyttämään spektaakkeliin, jossa ihmiset ovat pelkkiä nappuloita. Saaren superkokoiset örkit ja örveltäjät ovat tarinassa vähintään yhtä suuressa roolissa kuin Kong, ja saarelle tipautetut sotilaat ja tiedemiehet tässä välissä vuoronperään tutkimusmatkailijoita ja pikkupurtavaa. Samuel L. Jackson haluaa kongin pois maapallolta yhtä suurella innolla kuin käärmeet pois koneesta siinä yhdessä aiemmassa elokuvassaan. John C. Reilly puolestaan ottaa osansa historian tuulten siivellä huumorilla. Tom Hiddleston ja loput kumppanit kirmailevat mukana ilman suurempaa painoarvoa.

Lopputuloksena on viihdyttävä ja näyttävä seikkailu, jossa draama ontuu yhtä selvästi kuin Avatarissa, mutta myös maisemat ovat onneksi sama sarjaa. Oikeastaan tämä on kahden tunnin fantasiamatka jännittävään kohteeseen parhaimmillaan.

Kiitettävän värikylläinen ja filmimäisen erotteleva kuva pitää rakeensa kuosissa, mustan tason kunnossa ja detaljit kunniassa. Kyseessä on vivahteikas ja vakaa kuva, joka ei aivan yllä parhaaseen 4K-jälkeen, mutta yritys on hyvä. Kyseessä ei olekaan aito 4K-kuva, sillä elokuva on masteroitu 2K-tasossa. Jylinää ja räiskettä tarjoava ääniraita uhoaa uskottavasti.

4K-version ekstroissa ohjaajan informatiivinen kommenttiraita. Boksista omalla levyllään löytyvän HD-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja koosteet mm. Kongista, Tom Hiddlestonista ja saarelta tehdyistä leikkireportaaseista. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jordan Vogt-Roberts
Pääosissa: Tom Hiddleston Samuel L. Jackson John Goodman Brie Larson Jing Tian Toby Kebbell John Ortiz Corey Hawkins Jason Mitchell Shea Whigham Thomas Mann Terry Notary
Tarina: Dan Gilroy Max Borenstein Derek Connolly Jon Gatins
Kuvaus: Larry Fong
Musiikki: Henry Jackman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
DTS-HD MA 5.
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112738129

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään