Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Noah - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Nooan arkki on yllättävä aihe modernille elokuvalle, mutta jos joku, lienee aiemminkin ihmisen sielunmessuja orkestroinut Darren Aronofsky paitsi kyllin rohkea tarttumaan haasteesen myös oikea mies tehtävään. Urheasti suoriutuu myös Russel Crowe, joka uppoutuu pääosaansa tehtävän saaneena miehenä juhlavalla hartaudella ja itsensä ehdoitta uhraten. Hiljaisen vakaumuksellisen roolin tekee niin ikään Jennifer Connelly miehen kylkiluuna, joka tarjoaa sekä tukea että vastusta tarpeen mukaan.

Toismaallisilla vistoilla ja kreationismia komeasti kuvittavilla ihmeillä kuorrutettu elokuva onnistuu pukemaan raamatullisen tarinansa kiehtovaksi seikkailuksi, joka ei kaihda pulahtaa paikoin synkemmillekään vesille. Eeppisen efektisirkuksen vastapainona on kiehtovan meditattiivinen ja varsinkin loppuaan kohden yllättävän eksistentialistisia sävyjä saava kertomus, joka ei tyydy pelkkään pyhäkoulun loruun. Elokuvalla on lopulta yhtä paljon yhteistä Raamatun kuin LOTR:in tai Harry Potterin kanssa, mutta lopputulos on Hollywood-spektaakkeliksi erittäin hyvä.

Erinomainen 3D-kuva on juuri niin näyttävää katsottavaa kuin aihe edellyttääkin. Islannissa kuvatut maisemat ovat eteerisen kauniita ja tietokoneella luodut rakennelmat sekä BBC:n Planeettamme maan timelapse-kuvista paremmaksi pistävät jumalalliset luomiskuvat näyttäviä. Myös ihmiset mahtuvat nahkoihinsa uskottavasti, joskin lähikuvien taustat poikkeuksetta litistyvät. Yksi puunlatvoja kuvaava kieppuva otos puuroutuu 3D:nä erikoisesti, mutta tästä ei ole häiriöksi asti, ja muutoin jälki on miellyttävää. 3D-tilakuva on luotu jälkikäteen tietokoneella, mutta lopputulos on uskottava ja ennemminkin elokuvalle eduksi kuin haitaksi. Myös äänipuoli toimii täysipainoisesti, ja sekä musiikkiraita että tehostemaailma ovat tehtäviinsä sopivan energisiä.

3D-versio on ekstraton, mutta boksista löytyy myös 2D-versio omalla levyllään. 2D-version ekstroista löytyy kolme löyhästi hahmoteltua, mutta lupsakan tietopitoista koostetta, jotka sivuavat mm. kuvauksia Islannissa ja Arkin toteutusta (60 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Darren Aronofsky
Pääosissa: Russell Crowe Jennifer Connelly Ray Winstone Emma Watson Anthony Hopkins Logan Lerman
Tarina: Darren Aronofsky Ari Handel
Kuvaus: Matthew Libatique
Musiikki: Clint Mansell

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 1.85
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112713089

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään